Tuff kritik mot H&M:s stora nedskärningar

Foto MostPhotos
Tusentals anställda drabbas av H&M:s nedskärningar och bolaget får nu massiv kritik – inte minst då man samtidigt söker ny personal.

H&M har aviserat att man ska genomföra ett stort sparpaket och minska personalen.
En stor del av besparingarna består i att man skär ned på arbetstiden för sin butikspersonal.

Det är heller inga små förändringar det handlar om, skriver Aftonbladet och refererar till personal som haft heltid och nu får nöja sig med att ha jobb fem timmar i veckan.
 
– I princip ingen i butikerna kommer få behålla heltid. Vi har exempel på folk som som jobbat 30 år i företaget och som tack för det får de nu den här typen av erbjudande. Hur ska man kunna leva på ett kontrakt som ger fem timmar i veckan? Det går ju inte, säger Linda Palmetzhofer, ordförande för Handelsanställdas förbund till Aftonbladet

Dessutom är det så att H&M samtidigt annonserar efter ny personal på sin hemsida men inte kan garantera någon arbetstid alls för den personal man söker.
– Det är både absurt och osmakligt, men tyvärr inte oväntat. Man drar ner på timmarna men behovet av arbetskraft är trots allt detsamma. Nu får de sova med mobilen i handen i hopp om att vara först att svara på meddelande om några timmars jobb, säger Linda Palmetzhofer.

H&M:s kommentar?
– Vi genomför en större omställning inom bolaget för att säkerställa att vi kan möta kundernas ständigt ökande förväntningar och ändrade shoppingbeteenden på en mycket konkurrensutsatt marknad. Det medför bland annat förändringar och anpassningar av vårt butiksnät och kontraktstrukturer för att nämna några exempel, svarar bolaget till SVT.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil