Tuff kritik mot H&M:s stora nedskärningar

Foto MostPhotos
Tusentals anställda drabbas av H&M:s nedskärningar och bolaget får nu massiv kritik – inte minst då man samtidigt söker ny personal.

H&M har aviserat att man ska genomföra ett stort sparpaket och minska personalen.
En stor del av besparingarna består i att man skär ned på arbetstiden för sin butikspersonal.

Det är heller inga små förändringar det handlar om, skriver Aftonbladet och refererar till personal som haft heltid och nu får nöja sig med att ha jobb fem timmar i veckan.
 
– I princip ingen i butikerna kommer få behålla heltid. Vi har exempel på folk som som jobbat 30 år i företaget och som tack för det får de nu den här typen av erbjudande. Hur ska man kunna leva på ett kontrakt som ger fem timmar i veckan? Det går ju inte, säger Linda Palmetzhofer, ordförande för Handelsanställdas förbund till Aftonbladet

Dessutom är det så att H&M samtidigt annonserar efter ny personal på sin hemsida men inte kan garantera någon arbetstid alls för den personal man söker.
– Det är både absurt och osmakligt, men tyvärr inte oväntat. Man drar ner på timmarna men behovet av arbetskraft är trots allt detsamma. Nu får de sova med mobilen i handen i hopp om att vara först att svara på meddelande om några timmars jobb, säger Linda Palmetzhofer.

H&M:s kommentar?
– Vi genomför en större omställning inom bolaget för att säkerställa att vi kan möta kundernas ständigt ökande förväntningar och ändrade shoppingbeteenden på en mycket konkurrensutsatt marknad. Det medför bland annat förändringar och anpassningar av vårt butiksnät och kontraktstrukturer för att nämna några exempel, svarar bolaget till SVT.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil