Willys till Degerfors?

Kommunledningen i Degerfors hoppas på en etablering av Willys centralt.
Kommunledningen i Degerfors hoppas på en etablering av Willys centralt. Parterna träffades i februari men ännu är ingenting klart i frågan.

Efter många turer i olika riktningar och efter att Degerfors fått en ny majoritet efter valet 2018 då en allians av socialdemokrater och borgare tog över har frågan om handel stått i centrum.

Coop har sedan mer än ett halvsekel haft vad som från början var Domus vid Medborgarplatsen i Degerfors men drog sig ur när den nya kommunledningen ändrade det tidigare beslutet om tillgänglighet och nya p-platser.
31 januari i år stängde Coop i centrala Degerfors.

Den nya kommunledningen har sedan haft förhoppningar om en etablering av Willys i Coops gamla lokaler. I februari träffade kommunledningen representanter för Axfood och hade hoppats få ett besked under april men så har det inte blivit.

Det var enligt Karlskoga tidning Axfood som tog kontakt med kommunen för att utreda förutsättningarna för en etablering men sedan dess har coronasituationen gjort att hela processen blivit pausad.

Den aktuella fastigheten ägs av norska Captiva och Coop Värmlands kontrakt löper ut efter maj månads utgång.
Från Axfood säger man till lokaltidningen att inget är klart men att man tror sig kunna lämna ett besked ”före sommaren”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil