Willys till Degerfors?

Kommunledningen i Degerfors hoppas på en etablering av Willys centralt.
Kommunledningen i Degerfors hoppas på en etablering av Willys centralt. Parterna träffades i februari men ännu är ingenting klart i frågan.

Efter många turer i olika riktningar och efter att Degerfors fått en ny majoritet efter valet 2018 då en allians av socialdemokrater och borgare tog över har frågan om handel stått i centrum.

Coop har sedan mer än ett halvsekel haft vad som från början var Domus vid Medborgarplatsen i Degerfors men drog sig ur när den nya kommunledningen ändrade det tidigare beslutet om tillgänglighet och nya p-platser.
31 januari i år stängde Coop i centrala Degerfors.

Den nya kommunledningen har sedan haft förhoppningar om en etablering av Willys i Coops gamla lokaler. I februari träffade kommunledningen representanter för Axfood och hade hoppats få ett besked under april men så har det inte blivit.

Det var enligt Karlskoga tidning Axfood som tog kontakt med kommunen för att utreda förutsättningarna för en etablering men sedan dess har coronasituationen gjort att hela processen blivit pausad.

Den aktuella fastigheten ägs av norska Captiva och Coop Värmlands kontrakt löper ut efter maj månads utgång.
Från Axfood säger man till lokaltidningen att inget är klart men att man tror sig kunna lämna ett besked ”före sommaren”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil