Willys till Degerfors?

Kommunledningen i Degerfors hoppas på en etablering av Willys centralt.
Kommunledningen i Degerfors hoppas på en etablering av Willys centralt. Parterna träffades i februari men ännu är ingenting klart i frågan.

Efter många turer i olika riktningar och efter att Degerfors fått en ny majoritet efter valet 2018 då en allians av socialdemokrater och borgare tog över har frågan om handel stått i centrum.

Coop har sedan mer än ett halvsekel haft vad som från början var Domus vid Medborgarplatsen i Degerfors men drog sig ur när den nya kommunledningen ändrade det tidigare beslutet om tillgänglighet och nya p-platser.
31 januari i år stängde Coop i centrala Degerfors.

Den nya kommunledningen har sedan haft förhoppningar om en etablering av Willys i Coops gamla lokaler. I februari träffade kommunledningen representanter för Axfood och hade hoppats få ett besked under april men så har det inte blivit.

Det var enligt Karlskoga tidning Axfood som tog kontakt med kommunen för att utreda förutsättningarna för en etablering men sedan dess har coronasituationen gjort att hela processen blivit pausad.

Den aktuella fastigheten ägs av norska Captiva och Coop Värmlands kontrakt löper ut efter maj månads utgång.
Från Axfood säger man till lokaltidningen att inget är klart men att man tror sig kunna lämna ett besked ”före sommaren”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil