Även Scan falukorv får ny förpackning

Även Scan falukorv får ny förpackning
Nu följer Scan förpackningsspåret mot förnybart material och ger Falukorv 800 g ny skrud. Foto: Pressbild Scan
Scans klassiker och mest sålda produkt, Falukorv 800 gram, har fått en ny förpackning och minskar sin klimatpåverkan till 30 procent av den tidigare.

Scans klassiker och mest sålda produkt, Falukorv 800 gram, har fått en ny förpackning och minskar sin klimatpåverkan till 30 procent av den tidigare.

Måltidsklassikern Falukorv 800 g ligger etta på listan över Scans mest sålda produkter. Nu minskas förpackningens klimatpåverkan med 70%, vilket motsvarar 207 ton CO2e per år, skriver Scan i en pressrelease.

Den nya förpackningen, som består av 100% förnyelsebart material, är ett steg på vägen mot HK Scans långsiktiga klimatmål som är netto noll klimatavtryck 2040 för hela värdekedjan, från gård till gaffel, skriver företaget som meddelar att de nya förpackningarna finns i butik sedan början av januari.

Scan tillverkar varje år cirka åtta miljoner falukorvar till svenska hushåll och åtgången är inte oväntad eftersom det till exempel är så att falukorvs-baserade rätter är populära bland en stor majoritet svenskar.

– Att förpackningen till en sådan måltidsklassiker spelar roll för klimatet är med andra ord ganska tydligt, skriver Scan.

Den nya förpackningen består av 100% förnyelsebart material; till största delen papper med ursprung i de nordiska skogarna, och biobaserad förnyelsebar plast på insidan. Förpackningen sopsorteras som papper, sammanfattar man.

– Falukorv är vår absoluta storsäljare och en älskad klassiker. Att kunna erbjuda en förpackning med lägre klimatpåverkan för just den här produkten ger en märkbar effekt, konstaterar HK Scans Robert Lundgren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil