Lidl återkallar pizzadeg

Lidl Sverige meddelar idag att man återkallar ännu en produkt. | Foto av Ingrid Balabanova
Efter två återkallanden på grund av misstänkt salmonella tvingas Lidl nu återkalla en pizzadeg på misstanken att det kan vara metallföremål i såsen.

Lidl Sverige meddelar idag att man återkallar produkten Pizzadeg med tomatsås ur varumärket Chef select & you.
Orsaken till återkallandet är alltså att det inte går att utesluta att det kan förekomma metallföremål i tomatsåsen.

– Vi vill uppmana alla kunder som köpt pizzadeg med tomatsås att återkomma till oss med produkten. De berörda datumen är samtliga bästföre-datum mellan 2020-07-24 och 2020-08-24 och har sålts i samtliga Lidl Sverige-butiker. På grund av risken för metallföremål ska produkten inte konsumeras, skriver Lidl i ett pressmeddelande idag.

– Andra produkter av märket Chef select är inte drabbade. Vi på Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade, påpekar man också och uppmanar konsumenter som köpt varan att returnera den mot pengar tillbaka.

Det här är det tredje återkallandet under några veckor från Lidls sida.
De två tidigare under juli har gällt misstänkt salmonella i två korvar ur det egna varumärket Svea lantkött.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil