Ica bäst bland handelns banker

Ica-banken är bäst bland handelns banker. | Foto från MostPhotos
Northmill är Sveriges mest lönsamma bank och inom handeln toppar Ica-banken med en avkastning på eget kapital på 9,0 procent visar nya siffror.

Konsultföretaget Westnova management redovisar nu lönsamheten för de svenska bankerna för 2019.
Generellt konstaterar man att lönsamheten för de svenska bankerna sjönk under förra året.

De tuffare tiderna gäller även storbankerna som har relativt diskreta placeringar på listan. Bästa storbank är Swedbank med en lönsamhet på 14,3 procent och en sjundeplats medan SEB är tolva med en lönsamhet på 13,3 procent och Handelsbanken nummer 15 med lönsamheten 11,2 procent.

Nordea finns inte med i statistiken då man numera är en finsk bank definitionsmässigt.
Dock är det fullt möjligt att man inte saknar sin plats eftersom man skulle ha hamnat på plats 77 på listan om man fortfarande varit klassad bland svenska banken.

Bland de banker som har en anknytning till handeln är Ica-banken bäst i lönsamhet på plats 22 i listan med 9,0 i lönsamhetsprocent medan OK/Q8 och Coops Med mera  håller platserna 82 och 83 med procentsatserna 2,3 respektive 0,4.
 

Fakta/Lönsammaste bankerna 2019
Måttstock avkastning på eget kapital i procent
1. Northmill 48,9
2. Carnegie investment 31,7
3. TF bank 27,4
4. Avanza 25,1
5. SEB kort 21,0
…
22. Ica-banken 9,0
82. OK-Q8 bank 2,3
83. Med mera bank 0,4

Definitionen av avkastning på eget kapital är årets resultat (efter skatt) genom genomsnittet av in- och utgående eget kapital samt 86,6 procent av in- och utgående obeskattade reserver. (Källa: Westnova management)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil