Ica bäst bland handelns banker

Ica-banken är bäst bland handelns banker. | Foto från MostPhotos
Northmill är Sveriges mest lönsamma bank och inom handeln toppar Ica-banken med en avkastning på eget kapital på 9,0 procent visar nya siffror.

Konsultföretaget Westnova management redovisar nu lönsamheten för de svenska bankerna för 2019.
Generellt konstaterar man att lönsamheten för de svenska bankerna sjönk under förra året.

De tuffare tiderna gäller även storbankerna som har relativt diskreta placeringar på listan. Bästa storbank är Swedbank med en lönsamhet på 14,3 procent och en sjundeplats medan SEB är tolva med en lönsamhet på 13,3 procent och Handelsbanken nummer 15 med lönsamheten 11,2 procent.

Nordea finns inte med i statistiken då man numera är en finsk bank definitionsmässigt.
Dock är det fullt möjligt att man inte saknar sin plats eftersom man skulle ha hamnat på plats 77 på listan om man fortfarande varit klassad bland svenska banken.

Bland de banker som har en anknytning till handeln är Ica-banken bäst i lönsamhet på plats 22 i listan med 9,0 i lönsamhetsprocent medan OK/Q8 och Coops Med mera  håller platserna 82 och 83 med procentsatserna 2,3 respektive 0,4.
 

Fakta/Lönsammaste bankerna 2019
Måttstock avkastning på eget kapital i procent
1. Northmill 48,9
2. Carnegie investment 31,7
3. TF bank 27,4
4. Avanza 25,1
5. SEB kort 21,0
…
22. Ica-banken 9,0
82. OK-Q8 bank 2,3
83. Med mera bank 0,4

Definitionen av avkastning på eget kapital är årets resultat (efter skatt) genom genomsnittet av in- och utgående eget kapital samt 86,6 procent av in- och utgående obeskattade reserver. (Källa: Westnova management)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil