Mindre shopping efter krisen

Det var tuffa tider för våra stora shoppingcentra och köpcentra redan innan coronakrisen. | Foto av Maria Groth
Det är tufft för stora shoppingcentra. Hos Mall of Scandinavia innebär det att man nu ska satsa mer på vård, hälsa och nöje och mindre på shopping.

Det var tuffa tider för våra stora shoppingcentra och köpcentra redan innan coronakrisen.
Att den sedan slagit till har naturligtvis gjort situationen än mer prekär för många.

Nu innebär det förändringar hos exempelvis Mall of Scandinavia som följer en mängd internationella exempel från krisande centra genom att satsa mer på vård, hälsa och nöje än på detaljhandel framöver när det gäller nya hyresgäster.

– Vi kommer att använda mer yta till vård, hälsa och nöje än ren detaljhandel,
säger Lars-Åke Tollemark, vd hos URW Norden som äger Mall of Scandinavia, intervjuad av Dagens nyheter.

Han konstaterar i intervjun att coronakrisen inneburit ett riktigt stålbad vilket kommer att ge konsekvenser lång tid framöver.
– Det är klart att det kommer att påverka oss, hur mycket vet vi först om några månader, säger Tollemark till DN.
– Den här våren har svenskarna verkligen upptäckt fördelarna med att handla mat på nätet, men där ligger Sverige fortfarande en bra bit efter andra länder. Inom till exempel hemelektronik har vi sedan länge en intensiv e-handel, men samtidigt går till exempel Elgigantens fysiska butiker bra.

Trots allt ser Lars-Åke Tollemark ett ljus i mörkret.
– Nu börjar detaljhandeln återhämta sig på våra marknader. Den akuta krisen kan bli kortare än vad vi trodde i april, är hans förhoppning nu.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil