Utnämnd till inköpschef för Fazer-koncernen

Mattias Wivesson | Foto Pressbild
Fazer-koncernen har utsett Mattias Wivesson till ny inköpschef (CPO) och medlem i den utökade ledningsgruppen, med tillträde den 1 september 2024. Han efterträder Petteri Nisonen, som beslutat att lämna sin position.

Mattias Wivesson, som är ekonomie magister och född 1975, kommer från en lång karriär inom Orkla-koncernen där han arbetat sedan 2005. De senaste åren har han haft ledande roller som Senior Vice President och Vice President för inköp inom Orkla-koncernen, och han har stor erfarenhet av inköpsuppgifter och strategisk ledning.
– Under de senaste mycket turbulenta åren, som präglats av tillgänglighetsproblem, hög inflation och låg visibilitet, har rollen som CPO blivit mer avgörande än någonsin. Mattias är en erfaren inköpschef och jag är mycket glad över att kunna välkomna honom till Fazer, säger Christoph Vitzthum, VD och koncernchef för Fazer.
Christoph Vitzthum uttryckte också sin tacksamhet till Petteri Nisonen för hans betydande insatser under åren som inköpschef, där han ledde inköpsorganisationen genom flera utmanande perioder.

Mattias Wivesson ser fram emot sin nya roll inom Fazer och att arbeta med det engagerade teamet.
– Jag är ivrig att påbörja denna resa i ett företag med en fantastisk erfarenhet av att utveckla ikoniska varumärken. Jag ser fram emot att samarbeta med det engagerade teamet på Fazer för att ytterligare stärka inköpsverksamheten och säkerställa att vi fortsätter att leverera utmärkta produkter i en mycket spännande framtid, säger Mattias Wivesson.

Fazer-koncernen, känd för sina ikoniska varumärken och högkvalitativa produkter, ser fram emot att fortsätta sin utveckling och stärka sin position på marknaden med Mattias Wivesson som ny inköpschef.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil