Amazon.se lanseras – bekräftat idag

Nu bekräftar Amazon lansering i Sverige. | Foto från MostPhotos
Nu bekräftar – efter månader och år av spekulationer – Amazon att man lanserar den svenska versionen, Amazon.se, och planerar att göra det inom kort.

Spekulationerna har pågått under flera år och blivit alltmer intensiva. Under senare tid har de handlat om att Amazon rekryterar chefer och arbetar med att storlager utanför Eskilstuna.
Från Amazon självt har det dock varit tyst fram tills idag.

Nu bekräftar Amazon i ett pressmeddelande att man kommer att lansera en svensk sajt så att svenska kunder kan beställa direkt från den istället för från de europeiska plattformar man hittills fått använda.

– Amazon har varit tillgängligt för svenska konsumenter och företag genom våra olika europeiska hemsidor under flera år, men nästa steg är att introducera ett komplett detaljhandelserbjudande i Sverige och det är det vi planerar att göra nu, säger Alex Ootes, vice chef för Amazons expansion inom EU idag.

– Vi är optimistiska inför att vi, genom att fokusera på de saker vi tror att kunderna kommer att lägga störst vikt vid – låga priser, stort utbud och snabba leveranser – på sikt kommer att kunna vinna de svenska kundernas förtroende, tillägger han.
Något exakt datum för lanseringen är ännu inte offentliggjort.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil