Arla lanserar ny mjölkdryck

Arla lanserar nu mjölkdrycken Klöver, en ny typ av dryck med ambitionen att minska matsvinn och skapa en mjölkdryck med ett lägre pris till konsument.

Klöver mjölkdryck som nu lanseras är resultatet innovation i Sverige, skriver Arla och berättar att man genom att använda filtrerad mjölk (så kallat mjölkretentat), som blir över vid produktionen av laktosfria produkter, kan minska matsvinnet och producera en mjölkdryck till ett lägre pris.

– Klöver mjölkdryck är en helt ny innovation inom mjölkkategorin. Genom att ta tillvara på fler delar ue vår mjölkproduktion minskar vi matsvinnet, säger Konrad von Otter som är kategoriansvarig för mjölken hos Arla Sverige.

Jämfört med Arlas vanliga mellanmjölk har den nya produkten lite mindre fett och protein men lika mycket kalcium. Produkten har lite längre hållbarhet vilket minskar matsvinnet även hos konsumenten.
– Denna nya svenska mjölkdryck har samma goda smak som vanlig mellanmjölk och passar lika bra i pannkakor som till måltidsdryck, menar Konrad von Otter.

Fakta/Klöver från Arla
När mjölk förändras på något sätt behöver den kallas mjölkdryck istället för mjölk, både för laktosfria mjölkdrycker och för denna nya produkt.
Den produceras på Arlas mejeri i Jönköping, av 100% mjölk från svenska Arlagårdar och filtrerad mjölk, även den från svenska Arlagårdar. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil