Nya miljökassar kan ersätta plasten

Avisera lanserar flergångskassar som kan ersätta plastpåsen i handeln. | Foto: Pressbild
1 maj kom den nya svenska plastskatten. Nu lanserar Avisera flera modeller av klimatsmarta flergångskassar, som kan ersätta plastpåsen i handeln.

Den svenska skatten på plastkassar och plastpåsar kom 1 maj och kommer att leda till tydliga prishöjningar på engångspåsar i plast. Den nya skatten är en del i EU:s ambitioner att radikalt minska användningen av engångsplast över huvud taget av miljöskäl.

Sedan 2017 har förpackningsföretaget Avisera sett ett ökat intresse från företag som vill fasa ut användandet av plastpåsar. Utifrån den nya skatten börjar nu fler handlare se sig omkring efter återanvändbara alternativ till plastpåsen och Avisera lanserar nu en kollektion av nya modeller av flergångskassar.

Aviseras kassar är 100% klimatkompenserade, energieffektiva och kan återanvändas upp till 300 gånger, vilket gör dem helt unika på marknaden, påpekar företaget.
De nya påsarna tillverkas av materialet PP Non woven som är ett hållbart och slittåligt material med en energisnål tillverkningsprocess, jämfört med både papperspåsar och flergångskassar i andra material.

Avisera har tillsammans med en hållbarhetsbyrå gjort klimatanalyser med livscykelperspektiv på påsarna för att ta reda på hur stor klimatpåverkan de har. En av de nya kassarna är modellen Supermarket Bag, som faktiskt endast genererar häften så mycket koldioxidutsläpp som en klassisk matkasse i papper. Samtliga påsar klimatkompenseras även för genom miljömärkningen Återbära.

– Om man ska ersätta en engångspåse i plast med en återanvändbar påse, finns det ett stort mervärde för slutkonsumenten att man faktiskt kan behålla och återanvända kassen många fler än en handfull gånger, säger Johannes Pettersson hos Avisera.
– Våra återanvändbara kassar är både klimatneutrala och slittåliga nog att kunna användas upp till 300 gånger, vilket vi tycker är en självklar förutsättning om man ska kunna särskilja en flergångskasse från en engångskasse, påpekar han.

Om Avisera
Avisera AB utvecklar förpackningslösningar med fokus på innovation, design och funktion. Avisera har som företag klimatkompenserat för verksamhetens utsläpp sedan 2007 och verkar för minimal miljöpåverkan i alla led. Företaget har sitt säte i Stockholm.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil