”En bra investering” – AMF om budet på Ica

”En bra investering” – AMF om budet på Ica
Katarina Romberg, chef för alternativa investeringar AMF. Foto: AMF
”En bra investering för våra sparare”. Det är AMF:s kommentar till att man lägger ett bud på hela Ica-gruppen tillsammans med Ica-handlarnas förbund.

”En bra investering för våra sparare”. Det är AMF:s kommentar till att man lägger ett bud på hela Ica-gruppen tillsammans med Ica-handlarnas förbund.

Förra veckans stora affär i dagligvaruhandeln var förstås den som kretsar kring Ica, där Ica-handlarnas förbund tillsammans med AMF vill köpa alla utestående aktier i Ica-gruppen.
Ica-handlarnas förbund äger redan 54 procent av Ica-gruppen men vill tillsammans med försäkringsjätten köpa resten och sedan lyfta ut Ica från börsen.

Nu kommentarer AMS:s Katarina Romberg, chef för alternativa investeringar, affären hos Di och säger att man ser den här investeringen som ett bra sätt att komplettera sin portfölj.
– AMF har på senare år ökat mycket i onoterat generellt och det här ser vi som en bra investering för våra sparare, säger Romberg till Di.

– Vi delar också Ica-handlarnas förbunds syn att det här är bra för bolaget, tillägger hon.
Romberg påpekar också att man ser en avnotering från börsen som ”strategiskt bra” för Ica-gruppen nu och hävdar att det inte förts någon diskussion om att ta tillbaka Ica till börsen igen längre fram.
– Det är inget som har diskuterats, utan det här är en långsiktig, onoterad, investering från vår sida, slår Katarina Romberg fast.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil