”En bra investering” – AMF om budet på Ica

”En bra investering” – AMF om budet på Ica
Katarina Romberg, chef för alternativa investeringar AMF. Foto: AMF
”En bra investering för våra sparare”. Det är AMF:s kommentar till att man lägger ett bud på hela Ica-gruppen tillsammans med Ica-handlarnas förbund.

”En bra investering för våra sparare”. Det är AMF:s kommentar till att man lägger ett bud på hela Ica-gruppen tillsammans med Ica-handlarnas förbund.

Förra veckans stora affär i dagligvaruhandeln var förstås den som kretsar kring Ica, där Ica-handlarnas förbund tillsammans med AMF vill köpa alla utestående aktier i Ica-gruppen.
Ica-handlarnas förbund äger redan 54 procent av Ica-gruppen men vill tillsammans med försäkringsjätten köpa resten och sedan lyfta ut Ica från börsen.

Nu kommentarer AMS:s Katarina Romberg, chef för alternativa investeringar, affären hos Di och säger att man ser den här investeringen som ett bra sätt att komplettera sin portfölj.
– AMF har på senare år ökat mycket i onoterat generellt och det här ser vi som en bra investering för våra sparare, säger Romberg till Di.

– Vi delar också Ica-handlarnas förbunds syn att det här är bra för bolaget, tillägger hon.
Romberg påpekar också att man ser en avnotering från börsen som ”strategiskt bra” för Ica-gruppen nu och hävdar att det inte förts någon diskussion om att ta tillbaka Ica till börsen igen längre fram.
– Det är inget som har diskuterats, utan det här är en långsiktig, onoterad, investering från vår sida, slår Katarina Romberg fast.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

Andra upplagan av nordisk ciderfestival

1 juli är det dags för andra upplagan av Nordic Craft Cider Festival på Hornuddens trädgård nära Strängnäs med utställare från sex länder.

Ökad omsättning men ingen vinst

HK Scan ökar omsättningen men gör fortfarande ingen vinst. Man tappar försäljning även i Sverige och har vänt vinst till förlust.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil