Pensionärer swishar dubbelt så mycket nu

Pensionärer swishar dubbelt så mycket nu
Foto: Mostphotos
Corona har vänt upp och ned på mycket. Ett exempel är att svenska pensionärer nu swishar dubbelt så mycket som man gjorde innan pandemin bröt ut.

Corona har vänt upp och ned på mycket. Ett exempel är att svenska pensionärer nu swishar dubbelt så mycket som man gjorde innan pandemin bröt ut.

Swish konstaterar att antalet nya användare i åldrarna från 65 år och uppåt nästan fördubblats under pandemin.
Det är också så att vi i mycket större utsträckning använder Swish för livsmedel, kläder och hemelektronik än tidigare, konstaterar man.

Swishar mycket gör vi i vilket fall. Under 2020 nådde Swish milstolpen 2 miljarder genomförda betalningar.
Imponerande inte minst med tanke på att swishandet passerade 1 miljard genomförda betalningar så pass nylige som i februari 2019.
Nu ställer man in sig på att passera 3 miljarder redan i november i år…

Corona har för övrigt gett swishandet en berg- och dalbana under 2020. När första utbrottet kom under våren sjönk swishandet inom rese- och eventbranschen snabbt med över 60 procent.
Under sommaren fick de branscherna en uppgång men sedan bröts den lika starkt under hösten med ökad smittspridning och kraftigare restriktioner.

Markant är även att vi använder Swish mer och mer både inom e-handel och i fysiska butiker och miljöer. De kategorierna har sett 233 miljoner Swish-betalningar under det gångna året.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil