Pensionärer swishar dubbelt så mycket nu

Pensionärer swishar dubbelt så mycket nu
Foto: Mostphotos
Corona har vänt upp och ned på mycket. Ett exempel är att svenska pensionärer nu swishar dubbelt så mycket som man gjorde innan pandemin bröt ut.

Corona har vänt upp och ned på mycket. Ett exempel är att svenska pensionärer nu swishar dubbelt så mycket som man gjorde innan pandemin bröt ut.

Swish konstaterar att antalet nya användare i åldrarna från 65 år och uppåt nästan fördubblats under pandemin.
Det är också så att vi i mycket större utsträckning använder Swish för livsmedel, kläder och hemelektronik än tidigare, konstaterar man.

Swishar mycket gör vi i vilket fall. Under 2020 nådde Swish milstolpen 2 miljarder genomförda betalningar.
Imponerande inte minst med tanke på att swishandet passerade 1 miljard genomförda betalningar så pass nylige som i februari 2019.
Nu ställer man in sig på att passera 3 miljarder redan i november i år…

Corona har för övrigt gett swishandet en berg- och dalbana under 2020. När första utbrottet kom under våren sjönk swishandet inom rese- och eventbranschen snabbt med över 60 procent.
Under sommaren fick de branscherna en uppgång men sedan bröts den lika starkt under hösten med ökad smittspridning och kraftigare restriktioner.

Markant är även att vi använder Swish mer och mer både inom e-handel och i fysiska butiker och miljöer. De kategorierna har sett 233 miljoner Swish-betalningar under det gångna året.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil