Världens äldsta snacks hetare än någonsin

Världens äldsta snacks hetare än någonsin
Foto: Sundlings Sverige
Popcorn har blivit hetare än någonsin, enligt Sundlings Sverige som nu tagit fram ett sortiment av popcorn- och snacksprodukter för konsument.

Popcorn har blivit hetare än någonsin, enligt Sundlings Sverige som nu tagit fram ett sortiment av popcorn- och snacksprodukter för konsument.

En förklaring till den ökade populariteten är den nyttighetstrend som nu även nått butikernas snacksavdelningar. Idag finns det ett stort utbud av mer fettsnåla och proteinrika snacksalternativ till de traditionella potatischipsen. Att då popcornintresset ökar är inte så konstigt med tanke på att popcornmajsen har en naturligt hög fiberhalt i sig – ca 15 % kostfibrer – och innehåller mängder med antioxidanter, något som den medvetna konsumenten uppmärksammat.
En annan anledning är naturligtvis att popcorn upplevs som ett okonstlat snacks med få eller inga tillsatser alls. Tidigare ansågs popcorn vara ett enklare vardagssnacks som man oftast poppade hemma på spisen eller i mikrovågsugnen. Idag väljer många istället färdigpoppade popcorn framförallt av premiumkvalitet, där man noggrant valt ut ingredienser och även förklarar tillverkningssättet för att tillgodose konsumentens höga krav.

Sundlings Sverige är nordens största popcornleverantör till biografer och arenor, och nu är man även aktuella med konsumentförpackade popcorn- och snacksprodukter för service- och dagligvaruhandel.

– Fortfarande är de traditionella salta popcornen den största produkten men intresset för andra smaker ökar stadigt, allt från cheddarkryddade till kanderade popcorn, en produkt som för övrigt hade varit otänkbart att sälja i norden då vi startade för 30 år sedan, enligt Janne Falk, försäljnings- och marknadschef på Sundlings Sverige.

– Vi märker också ett ökat intresse av mindre portionsförpackningar som man konsumerar i farten. En trend som funnits en längre tid i USA och Europa men nu även kommit hit. Vi är övertygade om att popcorn fortsatt kommer vara hett under lång tid framöver, avslutar Janne Falk.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil