Världens äldsta snacks hetare än någonsin

Världens äldsta snacks hetare än någonsin
Foto: Sundlings Sverige
Popcorn har blivit hetare än någonsin, enligt Sundlings Sverige som nu tagit fram ett sortiment av popcorn- och snacksprodukter för konsument.

Popcorn har blivit hetare än någonsin, enligt Sundlings Sverige som nu tagit fram ett sortiment av popcorn- och snacksprodukter för konsument.

En förklaring till den ökade populariteten är den nyttighetstrend som nu även nått butikernas snacksavdelningar. Idag finns det ett stort utbud av mer fettsnåla och proteinrika snacksalternativ till de traditionella potatischipsen. Att då popcornintresset ökar är inte så konstigt med tanke på att popcornmajsen har en naturligt hög fiberhalt i sig – ca 15 % kostfibrer – och innehåller mängder med antioxidanter, något som den medvetna konsumenten uppmärksammat.
En annan anledning är naturligtvis att popcorn upplevs som ett okonstlat snacks med få eller inga tillsatser alls. Tidigare ansågs popcorn vara ett enklare vardagssnacks som man oftast poppade hemma på spisen eller i mikrovågsugnen. Idag väljer många istället färdigpoppade popcorn framförallt av premiumkvalitet, där man noggrant valt ut ingredienser och även förklarar tillverkningssättet för att tillgodose konsumentens höga krav.

Sundlings Sverige är nordens största popcornleverantör till biografer och arenor, och nu är man även aktuella med konsumentförpackade popcorn- och snacksprodukter för service- och dagligvaruhandel.

– Fortfarande är de traditionella salta popcornen den största produkten men intresset för andra smaker ökar stadigt, allt från cheddarkryddade till kanderade popcorn, en produkt som för övrigt hade varit otänkbart att sälja i norden då vi startade för 30 år sedan, enligt Janne Falk, försäljnings- och marknadschef på Sundlings Sverige.

– Vi märker också ett ökat intresse av mindre portionsförpackningar som man konsumerar i farten. En trend som funnits en längre tid i USA och Europa men nu även kommit hit. Vi är övertygade om att popcorn fortsatt kommer vara hett under lång tid framöver, avslutar Janne Falk.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil