Arla: ”Ett fortsatt oförändrat mjölkpris”

Arla: ”Ett fortsatt oförändrat mjölkpris”
Foto: Mostphotos
Det blir inga förändringar i Arlas a conto-pris för vare sig ekologisk eller konventionell mjölk när juli nu övergår i augusti månad, meddelar Arla.

Det blir inga förändringar i Arlas a conto-pris för vare sig ekologisk eller konventionell mjölk när juli nu övergår i augusti månad, meddelar Arla.

Arlas mjölkpris till bönderna kommer i augusti förbli detsamma, meddelar mejerijätten nu.
Det innebär mätt i ören och kilon att för konventionell mjölk är a conto-priset 381,4 öre per kilo och för ekologisk mjölk 458,5 öre per kilo.

Arla hänvisar till att den europeiska mjölkproduktionen återhämtat sig väl under april och maj med fortsatta tecken på en tillväxt under juni.
Industripriserna på området har sjunkit något mer än vad som var väntat under slutet av juni och det gäller i första hand ost och mjölkpulver, meddelar Arla.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil