Fazer lanserar Svenskt havreris

Ett svenskodlat klimatsmart havreris. Så lanserar Fazer ”Svenskt havreris”, varumärke Frebaco, med en sjättedel av det thailändska risets klimatpåverkan, hävdar man.

Klimatfrågan är större än någonsin och efterfrågan på växtbaserade och hållbara produkter ökar, konstaterar Fazer som bakgrund till att man nu lanserar ett havreris i sitt varumärke Frebaco.

– Ett svenskt, närodlat och klimatsmart alternativ till vitt ris och med bara en sjättedel klimatpåverkan jämfört med ris från Thailand, sammanfattar Fazer.

Havret kommer från Västgötaslätten och odlas inom en radio på högst tio mil från Fazers kvarn i Lidköping, skriver man och påpekar att havreriset består av hela havrekärnor som ångbehandlats och polerats vilket gett en kortare koktid, endast 13 minuter.

– Just nu investerar vi 160 miljoner kronor i att fördubbla havrekapaciteten i Lidköping. Vi är stolta över att lansera havreris som är en helt ny innovativ produkt och ett viktigt steg i Fazers satsning på växtbaserad mat, säger Mats Liedholm, vd för Fazer Sverige.

I samband med lanseringen har Paul Svensson, kock och kreativ ledare på restaurangerna Paul Taylor lanthandel i Sundbyberg, och Fotografiska i Stockholm, tagit fram recept till tre rätter.

– Havreris är en klimatsmart, konsumentvänlig och god produkt som kan göra det enkelt för många att ersätta det asiatiska riset. På köpet får man god smak och bättre näringsvärde, säger Paul Svensson som till övriga meriter kan lägga att han nyligen blev hedersprofessor vid Örebro universitet.

Frebaco havreris lanseras i Sverige under vecka 8 på Ica, Hemköp, Willys, Tempo, City Gross samt på Mathem.se och Mat.se.
Rekommenderat pris: 27,90 för 1 kg. Hållbarhetstiden är ett år. Havreris finns i samma hylla som övrigt ris.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil