Sälj Ica och Axfood

Har du aktier i Axfood eller i Ica-gruppen? Sälj dem i så fall. Rådet kommer från Nordea som under tisdagen upprepade sitt säljråd för de två aktierna som man ser en svag potential under hela 2020.

Nordea upprepar alltså sitt säljråd både för Axfood-aktien och för aktier i Ica-gruppen.
De två handelskoncernerna handlas till kraftiga premievärderingar jämfört med europeiska kolleger i branschen, menar Nordea.

Man ser dessutom begränsade utsikter till tillväxt i vinst för Axfood.
För 2020 väntar sig Nordea en ganska svag försäljningstillväxt för Hemköp och menar att det kommer att tynga ned Axfoods resultat.

Nordea menar att Axfood handlas till en premie på mer än 60 procent jämfört med andra europeiska livsmedelskoncerner.
Därför upprepar man sitt säljråd men höjer samtidigt riktkursen från 135 kr till 145 kr.

Nordeas säljråd stämplar man även på Ica-aktien. Låg marginalförbättring och avtagande vinsttillväxt under 2020 är vad Icas aktieägare har att vänta, tror Nordea.
Även här ser man att aktien handlas till en premie, dock lägre än Axfoods, på 50 procent samtidigt som man påpekar att aktiens direktavkastning är 20 procent lägre än det europeiska snittet.
Sälj, säger Nordea och anger riktkursen för Ica-aktien till 405 kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil