Vill förenkla för små leverantörer

Ica Sveriges vd Anders Svensson vill att Ica ska göra det enklare för små producenter att leverera till sina nära Ica-butiker. | Foto: Pressbild
Ica vill underlätta för små leverantörer att sälja sina produkter direkt till sin lokala Ica-butik för att svara mot efterfrågan på lokalproducerat.

Ica vill att deras butiker ska kunna i ökad utsträckning anpassa sitt sortiment och erbjuda möjligheten att köpa närproducerat från lokala leverantörer.
För dessa leverantörer är det också viktigt med ett bra samarbete med butikerna, påpekar Ica idag.

En ny undersökning visar att sex av tio lokala leverantörer som svarat i den anser att en lokal butik är deras viktigaste försäljningskanal. Mot den bakgrunden vill Ica nu förenkla för små leverantörer att sälja sina produkter direkt till sin lokala butik.

2017 lanserade Ica sin orderportal för att underlätta för lokala leverantörer och Ica-butiker runt om i Sverige att hitta varandra och på så sätt öka försäljningen av svenska närproducerade råvaror.
Nu tar man nya steg för att underlätta detta. Det gör man genom tre punkter, enligt nedan;

1. Samla all information kring hur man går tillväga för att nå ut till sin lokala ICA-butik på den nya sidan icagruppen.se/leverantorer.
2. Förenkla regelhanteringen för att ytterligare minska tröskeln för små lokala livsmedelsproducenter att sälja sina produkter till fler butiker.

3. ICA höjer gränsen från 5 till 15 ICA-butiker för när det krävs certifiering av extern part av leverantören.

– Vi är alla beroende av att svensk livsmedelsproduktion fungerar. Ica har ett stort ansvar i dessa tider då lokala livsmedelsproducenter riskerar att slås ut till följd av Corona-viruset och därför genomför vi nu ett antal förändringar som förenklar processen för dessa företag att sälja sina varor i en butik. Vi gör det för att våra kunder efterfrågar närproducerade varor men också för att lokal livsmedelsproduktion är viktig för oss och de lokala samhällena, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Läs mer i Butikstrender 4/2020 Prenumerera här

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil