Vill förenkla för små leverantörer

Ica Sveriges vd Anders Svensson vill att Ica ska göra det enklare för små producenter att leverera till sina nära Ica-butiker. | Foto: Pressbild
Ica vill underlätta för små leverantörer att sälja sina produkter direkt till sin lokala Ica-butik för att svara mot efterfrågan på lokalproducerat.

Ica vill att deras butiker ska kunna i ökad utsträckning anpassa sitt sortiment och erbjuda möjligheten att köpa närproducerat från lokala leverantörer.
För dessa leverantörer är det också viktigt med ett bra samarbete med butikerna, påpekar Ica idag.

En ny undersökning visar att sex av tio lokala leverantörer som svarat i den anser att en lokal butik är deras viktigaste försäljningskanal. Mot den bakgrunden vill Ica nu förenkla för små leverantörer att sälja sina produkter direkt till sin lokala butik.

2017 lanserade Ica sin orderportal för att underlätta för lokala leverantörer och Ica-butiker runt om i Sverige att hitta varandra och på så sätt öka försäljningen av svenska närproducerade råvaror.
Nu tar man nya steg för att underlätta detta. Det gör man genom tre punkter, enligt nedan;

1. Samla all information kring hur man går tillväga för att nå ut till sin lokala ICA-butik på den nya sidan icagruppen.se/leverantorer.
2. Förenkla regelhanteringen för att ytterligare minska tröskeln för små lokala livsmedelsproducenter att sälja sina produkter till fler butiker.

3. ICA höjer gränsen från 5 till 15 ICA-butiker för när det krävs certifiering av extern part av leverantören.

– Vi är alla beroende av att svensk livsmedelsproduktion fungerar. Ica har ett stort ansvar i dessa tider då lokala livsmedelsproducenter riskerar att slås ut till följd av Corona-viruset och därför genomför vi nu ett antal förändringar som förenklar processen för dessa företag att sälja sina varor i en butik. Vi gör det för att våra kunder efterfrågar närproducerade varor men också för att lokal livsmedelsproduktion är viktig för oss och de lokala samhällena, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Läs mer i Butikstrender 4/2020 Prenumerera här

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil