Löfbergs gör Ikea sällskap

Genom olika samarbeten arbetar vi för 100% cirkulär användning av alla resurser relaterade till kaffe, säger Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetschef på Löfbergs. | Foto: Pressbild
Kafferosteriet Löfbergs gör Ikea sällskap i 10x20x30-initiativet där målet är att utrota matsvinn, ett “banbrytande” initiativ enligt Löfbergs.

Löfbergs gör Ikea sällskap i det banbrytande 10x20x30-initiativet för att utrota matsvinn.  
10x20x30 går hand i hand med Löfbergs initiativ Circular Coffee Community med syfte att eliminera allt avfall relaterat till kaffe,menar företaget.  
 
10x20x30 leds av Ikea och drygt tio av världens största livsmedelshandlare och leverantörer som var och en engagerar minst 20 leverantör med målsättning att halvera matsvinnet till år 2030.  
Löfbergs är en av Ikeas största leverantörer av kaffe. 

– Matsvinn är negativt av många skäl, inklusive dess klimatpåverkan. Genom olika samarbeten arbetar vi för 100% cirkulär användning av alla resurser relaterade till kaffeodling, förädling och konsumtion, säger Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetschef på Löfbergs. 

Genom att gå med 10x20x30 åtar sig Löfbergs att mäta och publicera sitt matsvinn och -avfall och skapa handlingsbara strategier för att minska detta svinn. 

10x20x30 lanserades vid toppmötet för matsvinn och -avfall 2019 som arrangerades av Champions 12.3, en sammanslutning av ledare från näringslivet, myndigheter och det civila samhället som åtagit sig att höja ambitionen och skapa åtgärder för att uppnå FN:s mål för hållbar utveckling.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil