Bara kaffe latte hos Löfbergs nu?

Bara kaffe latte hos Löfbergs nu?
Anders Fredriksson blir ny vd hos Löfbergs och börjar det nya jobbet i augusti. Foto: Pressbild Löfbergs

Anders Fredriksson lämnar Norrmejerier för att börja ett nytt jobb som koncernchef och vd för Löfbergs. Fredriksson tar över på nya jobbet 9 augusti.

Efter 22 år på Löfbergs, tolv av dem som vd, kom tidigare i år beskedet att Lars Appelqvist lämnar Löfbergs och vd-stolen där för att istället börja jobba hos HK Scan.
Nu har företaget anställt hans efterträdare och det blir Anders Fredriksson som tar över som vd och koncernchef hos Löfbergs.

Anders Fredrikson har fram tills nu varit vd för Norrmejerier men börjar vd-jobbet hos Löfbergs 9 augusti.
Till dess ska t f vd Fredrik Nilsson upprätthålla tjänsten.

Enligt gängse mönster är Löfbergs ”väldigt glada” åt rekryteringen.
– Han har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Löfbergs i linje med vår nya strategi. Anders har en gedigen erfarenhet från både livsmedelsbranschen och internationell verksamhet, och en tydlig ledarstil med fokus på starka team, säger Löfbergs styrelseordförande Kathrine Löfberg.

– Vi värdesätter också att han delar våra värderingar och förstår kraften i ett familjeägt företag med engagerade medarbetare och en stark kultur. Nu blir uppdraget att leda arbetet att stärka Löfbergs position och lönsamhet både i Sverige och utomlands, tillägger hon.

Anders Fredriksson är född 1971, uppvuxen i Västernorrland och sedan 2015 alltså vd för Norrmejerier. Nu ser han fram mot nya jobbet och en flytt till Värmland.
– Superkul och inspirerande. Jag kommer till ett välskött familjeföretag med anrik historia, men som alltid haft som ambition att utvecklas. Det ska bli oerhört spännande, säger Anders Fredriksson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil