Lockar investerare med lögn om Willys-center

Lockar investerare med lögn om Willys-center
Foto: Mostphotos
Willys-huset på Katrinelund center i Malmö står i centrum för affär där ett företag försöker sälja aktier för 600 miljoner i ett center de inte äger.

Willys-huset på Katrinelund center i Malmö står i centrum för affär där ett företag försöker sälja aktier för 600 miljoner i ett center de inte äger.

Fastighetsbolaget Auragen realty AB gick i slutet av november ut med ett erbjudande om att köpa aktier. Bland det som ska locka är att man äger Katrinelund center i Malmö, det så kallade Willys-huset.

Nästan tre miljoner aktier är till salu för cirka 200 kr styck och det totala värdet är alltså 600 miljoner kr, ungefär.
Problemet? Att bolaget inte äger den aktuella fastigheten, skriver sydsvenskan.se idag och hänvisar även till en varning från den tyska finansinspektionen.

Auragen realty hette till nyligen Koggbron fastigheter och var moderbolag i en koncern som länge haft ekonomiska problem, bland annat efter att några år sedan ha lånat cirka en miljard kr som de sedan haft svårt att betala tillbaka, enligt tidningen.

Men den nu aktuella fastigheten man flaggar kring ägs nu av bolaget Caprate. I december sålde man nämligen den fastighet som är lockbetet i den nya affären.
På samma sätt flaggar man, skriver sydsvenskan.se, för en rad andra fastigheter som det tidigare bolaget Koggbron ägt men som man numera inte har någon relation till alls.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil