Lockar investerare med lögn om Willys-center

Lockar investerare med lögn om Willys-center
Foto: Mostphotos
Willys-huset på Katrinelund center i Malmö står i centrum för affär där ett företag försöker sälja aktier för 600 miljoner i ett center de inte äger.

Willys-huset på Katrinelund center i Malmö står i centrum för affär där ett företag försöker sälja aktier för 600 miljoner i ett center de inte äger.

Fastighetsbolaget Auragen realty AB gick i slutet av november ut med ett erbjudande om att köpa aktier. Bland det som ska locka är att man äger Katrinelund center i Malmö, det så kallade Willys-huset.

Nästan tre miljoner aktier är till salu för cirka 200 kr styck och det totala värdet är alltså 600 miljoner kr, ungefär.
Problemet? Att bolaget inte äger den aktuella fastigheten, skriver sydsvenskan.se idag och hänvisar även till en varning från den tyska finansinspektionen.

Auragen realty hette till nyligen Koggbron fastigheter och var moderbolag i en koncern som länge haft ekonomiska problem, bland annat efter att några år sedan ha lånat cirka en miljard kr som de sedan haft svårt att betala tillbaka, enligt tidningen.

Men den nu aktuella fastigheten man flaggar kring ägs nu av bolaget Caprate. I december sålde man nämligen den fastighet som är lockbetet i den nya affären.
På samma sätt flaggar man, skriver sydsvenskan.se, för en rad andra fastigheter som det tidigare bolaget Koggbron ägt men som man numera inte har någon relation till alls.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil