Åtta månader – sedan konkurs för utmanaren

Åtta månader – sedan konkurs för utmanaren
Foto: Mostphotos
Superspar skulle utmana de etablerade kedjorna i Jönköping. Men efter åtta månader så begär man sig i konkurs men behåller sina två andra butiker.

Superspar skulle utmana de etablerade kedjorna i Jönköping. Men efter åtta månader så begär man sig i konkurs men behåller sina två andra butiker.

Knappt åtta månader efter invigningen begärs Superspar Jönköping AB i konkurs.
– Vi ser inte att det är någon idé att pumpa in pengar i en sjuk patient, säger grundaren Fredrik Jakobsson till Jönköpings-Posten.

Superspar behåller sina två andra butiker, en i Borås och en i Nässjö, men avbryter alltså satsningen i Jönköping.
Där invigde man för åtta månader sedan men etableringsperioden sammanföll med den andra coronavågen vilket gav en uppförsbacke direkt.
– Pulsen tvärdog kan man säga. Men självklart är det inte bara det. Vi gjorde en missbedömning kring lokalen och läget, säger Fredrik Jakobsson till lokaltidningen.

Nu säljer man ut de varor som finns med rabatt och den tillsatte konkursförvaltaren försöker se om hen hittar någon annan som kan ta över drift och ägande.
– Nej, vi kan konstatera att det inte alls gick som vi tänkt och trott. Vi fick inte den respons som vi hade förutsett, säger Fredrik Jakobsson till Jönköpings-Posten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil