Ica återkallar felmärkt kallrökt lax

Ica återkallar felmärkt kallrökt lax
Det är kallrökt skivad lax av den här tappningen som Ica nu återkallar efter felmärkning. Foto: Pressbild Ica
Ica återkallar Ica kallrökt lax skivad 150 gram. Det gör man efter att ha upptäckt att förpackningen blivit märkt med fel bäst före-datum.

Ica återkallar Ica kallrökt lax skivad 150 gram. Det gör man efter att ha upptäckt att förpackningen blivit märkt med fel bäst före-datum.

Icas egen kallrökta lax 150 gram och med bäst före-datum 16-01-21 enligt förpackningen är felmärkt.

Förpackningen ska istället var märkt med det korrekta bäst före-datumet 17-12-20.

– Produkten innehåller inga fel utan Ica återkallar produkten som en försiktighetsåtgärd då den inte bör konsumeras efter den 17-12-20, skriver Ica i en pressrelease.

– På Ica gör vi noggranna kvalitetskontroller av alla produkter vi sätter på marknaden. Vi har upptäckt att det står fel bäst före-datum på den nuvarande förpackningen och det är viktigt att kunden får information om detta, säger Ica Sveriges kvalitetschef Lena Sparring.

– Vi vill också understryka, för att minska matsvinnet, att produkten i sig inte innehåller några fel och kan konsumeras till den 17-12-20. Tillsammans med vår leverantör utreder vi nu hur felmärkningen kan ha skett och vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen, tillägger Lena Sparring.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil