Boende testar nya mellanmål

Boende på Karlslundsgården i Örebro testar nya mellanmål (ej boende på bild). | Foto av Andrea Piacquadio
Boende på Karlslundsgården i Örebro tycker till om nya näringsrika och hälsosamma livsmedel från Familjen Wallins mat och betygsätter i app.

Örebroföretaget Familjen Wallins mat är aktören bakom satsningen på näringsrika och proteinrika mellanmål för seniorer och personer med funktionsvariation.
Trots coronatider har man nu hittat innovativa lösningar för att kunna genomföra smaktestet.

Att sätta slutanvändarna i centrum och låta dem som faktiskt ska använda produkterna också vara de som testar och ger feedback är i fokus för alla parter.
Testet kommer att genomföras på två avdelningar på Karlsundsgården i Örebro, med totalt 15 boende.

Även personalen kommer att delta i testet. Frågeställningarna kommer att belysa smak, konsistens, utseende, portionsstorlek och paketering och man kan välja mellan att svara via appen Foodback eller på papper. 
– Vi är ett teknikboende i framkant, därför är det naturligt att låta de boende svara digitalt. Många av dem använder redan idag såväl datorer som läsplattor och smartphones, berättar Maria Eriksson på vård- och omsorgsboendet i Karlslund.

Tack vare anpassningar och påhittighet kan ett fysiskt test av det här slaget genomföras men ändå gå hand i hand med de restriktioner som finns i och med corona.
Foodback-appen är ett digitalt skattningsverktyg, framtaget i samarbete mellan Knowit, Alfred Nobel Science Park och studenter på Örebro universitet.

Familjen Wallins har sin historia inom gluten- och laktosfritt och har, som Butikstrender tidigare skrivit, breddat sin satsning inom matkategorier.
Nu är kvalitativa mellanmål en av de profilområden som företaget siktar vidare inom.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil