Astrid & aporna lanserar svenska göttbullar

Astrid & aporna lanserar svenska göttbullar
Foto: Kale United
Växtbaserade koncernen Kale united går in i samarbete med Mycorena och utvecklar veganska ”Svenska göttbullar”. Varumärket är anrika Astrid & aporna.

Växtbaserade koncernen Kale united går in i samarbete med Mycorena och utvecklar veganska ”Svenska göttbullar”. Varumärket är anrika Astrid & aporna.

Växtbaserade koncernen och distributionsbolaget Kale united går in i ett samarbete med foodtech-bolaget Mycorena AB för att utveckla veganska ‘Svenska göttbullar’ under varumärket Astrid & aporna.
Målet är att lansera en exklusiv vegansk produkt baserad på Mycorenas egenutvecklade mycoprotein, Promyc.
De nya bullarna utvecklas och produceras i Mycorenas nya innovationscentrum och pilotfabrik i Göteborg.

Astrid & aporna är det äldsta veganska varumärket i Skandinavien, men har fram tills nu producerats utanför Sverige.
I och med samarbetet med Mycorena, gör man sin första produkt helt i Sverige med svenska ingredienser och märkningen ”Från Sverige”.

Promyc är ett vegansk svampbaserat protein med neutral smak och köttlik textur. Promyc har imponerat på kockar och matälskare vad gäller både smak och textur samt höga näringsvärde – med komplett protein och högt fiberinnehåll.
Promyc är ett egenutvecklat protein baserat på en fermenteringsprocess med mycket lägre miljöpåverkan än animaliskt och även annat växtbaserat protein.

– När vi lanserade våra första veganska köttbullar baserat på Promyc i affären för en mindre kundgrupp förstod vi inte att det skulle bli en sådan succé att Astrid & aporna skulle vara intresserat av att ta det vidare, säger Mycorenas grundare Ram Nair.
– Med Kale United som drivande i samarbetet så är vi säkra på att vi kan ta Promyc till en större kundgrupp genom Astrid & Aporna och på sikt andra bolag i Kale Uniteds portfölj. Det här samarbetet är ett steg på vägen att bli den största leverantören av mycoprotein.

– För Kale united så är det här ett drömprojekt. Vi har alltid velat ta hem produktionen av Astrid & aporna till Sverige. Som en av de få företagen i Europa som utvecklar mycoprotein, är Mycorena ledstjärnan i Skandinavien, säger Kale uniteds grundare Måns Ullerstam.

– Astrid & aporna har alltid försökt att ligga i framkanten när det gäller smak och nu är det kul att göra det inom teknologi också med ett nytt växtprotein. Det här bevisar också vår tes att vi kan få mer utväxling och gör mer skillnad genom att bolag i vår portfölj samarbetar med varandra för att ta fram en gourmetprodukt, konstaterar Ullerstam.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil