Astrid & aporna lanserar svenska göttbullar

Astrid & aporna lanserar svenska göttbullar
Foto: Kale United
Växtbaserade koncernen Kale united går in i samarbete med Mycorena och utvecklar veganska ”Svenska göttbullar”. Varumärket är anrika Astrid & aporna.

Växtbaserade koncernen Kale united går in i samarbete med Mycorena och utvecklar veganska ”Svenska göttbullar”. Varumärket är anrika Astrid & aporna.

Växtbaserade koncernen och distributionsbolaget Kale united går in i ett samarbete med foodtech-bolaget Mycorena AB för att utveckla veganska ‘Svenska göttbullar’ under varumärket Astrid & aporna.
Målet är att lansera en exklusiv vegansk produkt baserad på Mycorenas egenutvecklade mycoprotein, Promyc.
De nya bullarna utvecklas och produceras i Mycorenas nya innovationscentrum och pilotfabrik i Göteborg.

Astrid & aporna är det äldsta veganska varumärket i Skandinavien, men har fram tills nu producerats utanför Sverige.
I och med samarbetet med Mycorena, gör man sin första produkt helt i Sverige med svenska ingredienser och märkningen ”Från Sverige”.

Promyc är ett vegansk svampbaserat protein med neutral smak och köttlik textur. Promyc har imponerat på kockar och matälskare vad gäller både smak och textur samt höga näringsvärde – med komplett protein och högt fiberinnehåll.
Promyc är ett egenutvecklat protein baserat på en fermenteringsprocess med mycket lägre miljöpåverkan än animaliskt och även annat växtbaserat protein.

– När vi lanserade våra första veganska köttbullar baserat på Promyc i affären för en mindre kundgrupp förstod vi inte att det skulle bli en sådan succé att Astrid & aporna skulle vara intresserat av att ta det vidare, säger Mycorenas grundare Ram Nair.
– Med Kale United som drivande i samarbetet så är vi säkra på att vi kan ta Promyc till en större kundgrupp genom Astrid & Aporna och på sikt andra bolag i Kale Uniteds portfölj. Det här samarbetet är ett steg på vägen att bli den största leverantören av mycoprotein.

– För Kale united så är det här ett drömprojekt. Vi har alltid velat ta hem produktionen av Astrid & aporna till Sverige. Som en av de få företagen i Europa som utvecklar mycoprotein, är Mycorena ledstjärnan i Skandinavien, säger Kale uniteds grundare Måns Ullerstam.

– Astrid & aporna har alltid försökt att ligga i framkanten när det gäller smak och nu är det kul att göra det inom teknologi också med ett nytt växtprotein. Det här bevisar också vår tes att vi kan få mer utväxling och gör mer skillnad genom att bolag i vår portfölj samarbetar med varandra för att ta fram en gourmetprodukt, konstaterar Ullerstam.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil