”Arla levererar starka resultat”

I siffror ökade Arlas volymtillväxt av globala varumärken med hela 10,4 procent. | Foto av Carina Andreasson
”Arla levererar starka resultat, trots effekterna av den globala pandemin”, skriver företaget i sin redovisning av verksamheten första halvåret i år.

Covid-19-pandemin definierade första halvåret 2020 och visade på behovet av tillförlitlig produktion och distribution av livsmedel.
– Arla agerade snabbt för att skydda personal och verksamhet runt om i världen. I och med att företaget är väl positionerat både geografiskt och i kategorier kunde Arla framgångsrikt hålla verksamheten igång, trots globala utmaningar kring både logistik och tillverkning, skriver företaget i sin halvårsredovisning för första delen av 2020.

I siffror ökade Arlas volymtillväxt av globala varumärken med hela 10,4 procent.
Arlakoncernens totala omsättning ökade med 2,8 procent till 5,4 miljarder euro jämfört med 5,2 miljarder euro under första halvåret 2019, främst på grund av högre varumärkesvolymer inom detaljhandeln på samtliga marknader.

Arla ökade lönsamheten och nådde en nettoresultatandel på 3 procent av omsättningen, en ökning från 2,3 procent under första halvåret 2019.
Arlaintjäningen – som mäter det värde som Arla skapar per kilo ägarlevererad mjölk – låg på 37,0 eurocent jämfört med 36,1 eurocent första halvåret 2019.

– Det har verkligen varit onormala tider och jag är mycket stolt över våra medarbetare och våra resultat. Covid-19-pandemin är en av de allvarligaste krissituationer jag har upplevt som Arlas koncernchef, och vi – liksom många andra livsmedelsföretag – såg en mycket snabb förändring i konsumenternas matvanor när världens länder stängdes ned, konstaterar koncernchefen Peder Tuborgh.

– Vi kanaliserade snabbt mjölk från vår Foodservice-verksamhet till detaljhandeln och lyckades upprätthålla ett stadigt flöde av efterfrågade produkter medan vår Foodservice-verksamhet hittade kreativa lösningar för att stödja sina kunder. Det visar hur robust och flexibelt vårt kooperativ är, menar Tuborgh.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil