138 procent upp för grillad korv rekord

138 procent upp för grillad korv rekord
Foto: City Gross
Vi grillar mer korv än någonsin under pandemin och Citygross redovisar, som exempel, en försäljningsökning på 13 procent för färska råkorvar.

Vi grillar mer korv än någonsin under pandemin och Citygross redovisar, som exempel, en försäljningsökning på 13 procent för färska råkorvar. 

Det är närmast en underdrift att sätta att pandemin satt fart på korvgrillandet.
Hos Citygross har försäljningen ökat med 138 procent så om du grillat ovanligt mycket korv det senaste året så är du knappast ensam om den saken.

Under det senaste året har försäljningen av grillkorv ökat med nästan 24 procent, rapporterar Citygross som dock har ännu mer imponerande siffror när det gäller råkorv.
Försäljningen av färska råkorvar har ökat med hela 138 procent.

– Det som sticker ut är tjock grillkorv med en ökning på 23,4 procent och på smal grillkorv är ökningen 23,7 procent, berättar Krister Kamph som är kategorichef hos Bergendahls food.
– Men störst ökning hittar vi på alltså färsk råkorv, där försäljningen ökat med 138%. Uppenbarligen har våra kunder gillat att äta korv under pandemin, tillägger Kamph.

Som en logisk följd av detta rapporterar Citygross även en väldigt stor ökning av försäljningen av korvbröd.
Kategorin i sin helhet har ökat med 17,5 procent det gångna året, rapporterar man.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil