Får sälja klickcigg till 20 maj

Klickcigaretter är cigaretter som smaksatts med mentol genom en kapsel i filtret, förbjöds av Folkhälsomyndigheten i ett generellt förbud mot smaksatta cigaretter 2016. | Foto : Javier Gecko
Efter en dom i förvaltningsrätten kan JTI sälja klickcigaretter. Tillfredsställelsen över det är dock begränsad då möjligheten upphör redan 20 maj.

Klickcigaretter är cigaretter som smaksatts med mentol genom en kapsel i filtret, förbjöds av Folkhälsomyndigheten i ett generellt förbud mot smaksatta cigaretter 2016. Undantaget var i en övergångsperiod cigaretter som smaksatts i tobaken och hade en viss andel av marknaden.
Dessa fick och får säljas fram till och med maj 2020.

JTI har nu återlanserat klickcigaretten Camel Activate efter ett domstolsutslag som senast utfärdades i förvaltningsrätten i Stockholm. Efter förbudet 2016 kom en rekommendation från Folkhälsomyndigheten där man slog fast att klickcigaretter skulle förbjudas redan 2017 vilket JTI ifrågasatte.

JTI tolkade istället regelverket som att butiker kunde sälja klickcigaretter fram till och med maj 2020 och återlanserade därför Camel Activate i början av 2018 varpå Folkhälsomyndigheten stämde bolaget.

Nu har förvaltningsrätten kommit till beslut och avslår Folkhälsomyndighetens talan och krav. Därmed kan nu JTI sälja klickcigaretter ytterligare någon månad, till 20 maj i år för att vara exakt.

– Vi är mycket nöjda över att förvaltningsrätten gör samma bedömning av reglerna som vi. Samtidigt vill vi rikta ett tack för det breda stöd vi fått från butikerna som under denna period av osäkerhet har fortsatt att erbjuda våra vuxna konsumenter Camel Activate trots felaktiga påtryckningar från myndigheter och konkurrenter, säger Mikael Rydkvist, chefsjurist för JTI i Norden och Baltikum.

Nu ska man fira genom att inom kort lansera Camel Acitivate Final Edition.
– Den sista klickcigaretten som någonsin kommer att säljas i Sverige, som man skriver i en pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

Andra upplagan av nordisk ciderfestival

1 juli är det dags för andra upplagan av Nordic Craft Cider Festival på Hornuddens trädgård nära Strängnäs med utställare från sex länder.

Ökad omsättning men ingen vinst

HK Scan ökar omsättningen men gör fortfarande ingen vinst. Man tappar försäljning även i Sverige och har vänt vinst till förlust.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil