”Inget förbud mot mellandagsrean”

”Inget förbud mot mellandagsrean”
Foto: Mostphotos
Svensk handel konstaterar i ett uttalande att det inte finns något förbud mot mellandagsrea men uppdaterar sina rekommendationer till handeln.

Svensk handel konstaterar i ett uttalande att det inte finns något förbud mot mellandagsrea men uppdaterar sina rekommendationer till handeln.

I fredags skärpte regeringen och Folkhälsomyndigheten och uppmanade bland annat den fysiska handeln att helt ställa in den traditionella mellandagsrean.
– För att minska trängseln i handeln uppmanar Folkhälsomyndigheten alla fysiska butiker att avstå från den traditionella mellandagsrean i år, skriver FHM på sin hemsida.

– Vi konstaterar att det fortfarande är påfallande många människor som vistas på större handelsplatser trots starka rekommendationer av avstå ifrån detta, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör, på sajten.

Svensk handel följer dock inte uppmaningen utan konstaterar istället att det inte finns något förbud mot mellandagsrea.
Istället konstaterar man att ”det finns ingen risk för sanktioner för de företag som har mellandagsrea”.

Däremot pekar man på hur handlarna bör agera för att ta ansvar, att man bör dra ned på marknadsföringen inför mellandagsrean, uppmana kunderna att komma ensamma, och så vidare.
Men som Svensk handels näringspolitiske chef Mats Hedenström konstaterade hos SVT;
– Våra medlemmar behöver få sälja under den här perioden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil