”Inget förbud mot mellandagsrean”

”Inget förbud mot mellandagsrean”
Foto: Mostphotos
Svensk handel konstaterar i ett uttalande att det inte finns något förbud mot mellandagsrea men uppdaterar sina rekommendationer till handeln.

Svensk handel konstaterar i ett uttalande att det inte finns något förbud mot mellandagsrea men uppdaterar sina rekommendationer till handeln.

I fredags skärpte regeringen och Folkhälsomyndigheten och uppmanade bland annat den fysiska handeln att helt ställa in den traditionella mellandagsrean.
– För att minska trängseln i handeln uppmanar Folkhälsomyndigheten alla fysiska butiker att avstå från den traditionella mellandagsrean i år, skriver FHM på sin hemsida.

– Vi konstaterar att det fortfarande är påfallande många människor som vistas på större handelsplatser trots starka rekommendationer av avstå ifrån detta, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör, på sajten.

Svensk handel följer dock inte uppmaningen utan konstaterar istället att det inte finns något förbud mot mellandagsrea.
Istället konstaterar man att ”det finns ingen risk för sanktioner för de företag som har mellandagsrea”.

Däremot pekar man på hur handlarna bör agera för att ta ansvar, att man bör dra ned på marknadsföringen inför mellandagsrean, uppmana kunderna att komma ensamma, och så vidare.
Men som Svensk handels näringspolitiske chef Mats Hedenström konstaterade hos SVT;
– Våra medlemmar behöver få sälja under den här perioden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

För stora skulder – ny e-handlare i konkurs

Skylark är bolaget bakom work- och streetwear-butiken Sivletto på Hötorget i Stockholm.Ägarna Roger Sundström och Fredde Martins har även drivit e-handel via plattformen Sivletto.com. Nu

Dålig kunskap om fysisk aktivitet

Sedan drygt ett år tillbaka finns officiella svenska riktlinjer kring fysisk aktivitet. Men endast tre av tio i en ny undersökning vet hur mycket man ska röra på sig.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil