”Inget förbud mot mellandagsrean”

”Inget förbud mot mellandagsrean”
Foto: Mostphotos
Svensk handel konstaterar i ett uttalande att det inte finns något förbud mot mellandagsrea men uppdaterar sina rekommendationer till handeln.

Svensk handel konstaterar i ett uttalande att det inte finns något förbud mot mellandagsrea men uppdaterar sina rekommendationer till handeln.

I fredags skärpte regeringen och Folkhälsomyndigheten och uppmanade bland annat den fysiska handeln att helt ställa in den traditionella mellandagsrean.
– För att minska trängseln i handeln uppmanar Folkhälsomyndigheten alla fysiska butiker att avstå från den traditionella mellandagsrean i år, skriver FHM på sin hemsida.

– Vi konstaterar att det fortfarande är påfallande många människor som vistas på större handelsplatser trots starka rekommendationer av avstå ifrån detta, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör, på sajten.

Svensk handel följer dock inte uppmaningen utan konstaterar istället att det inte finns något förbud mot mellandagsrea.
Istället konstaterar man att ”det finns ingen risk för sanktioner för de företag som har mellandagsrea”.

Däremot pekar man på hur handlarna bör agera för att ta ansvar, att man bör dra ned på marknadsföringen inför mellandagsrean, uppmana kunderna att komma ensamma, och så vidare.
Men som Svensk handels näringspolitiske chef Mats Hedenström konstaterade hos SVT;
– Våra medlemmar behöver få sälja under den här perioden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil