Vill bidra till att rädda handeln

Ändrade hyresvillkor och öppettider samt andra hjälpinsatser. Nu öppnar fastighetsägarna för att bidra till att rädda handeln i Corona-smittans spår.

Handeln vill nu ha ett stöd från fastighetsägarna för att man tillsammans ska ta sig igenom krisen i Corona-smittans spår.
Det ser man ut att få. Fastighetsägarna öppnar för flera åtgärder för att hjälpa utsatta delar av handeln.

Delar av handeln har krävt sänkta hyror i en situation där kunderna försvunnit och vi ska hålla oss för oss själva för att minska smittspridningen.
Under måndagen höll Fastighetsägarna ett möte med de stora fastighetsbolagen för att se vilka åtgärder man kan och bör vidta.

Man ger nu klartecken för flera åtgärder som ska lätta på trycket för handelns företag.
Förskottsbetalning för hyra kan justeras från att gälla kvartal till att gälla månad.
Gallerior och köpcentrum kan få anpassa sina öppettider utifrån läget för att snabbt minska direkta kostnader för företagen.

Fastighetsägarna har diskuterat även andra åtgärder.
Det handlar exempelvis om hur man kan hjälpa hyresgäster i handeln vars likviditet blir extra ansträngd av coronaepidemin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil