Vill bidra till att rädda handeln

Ändrade hyresvillkor och öppettider samt andra hjälpinsatser. Nu öppnar fastighetsägarna för att bidra till att rädda handeln i Corona-smittans spår.

Handeln vill nu ha ett stöd från fastighetsägarna för att man tillsammans ska ta sig igenom krisen i Corona-smittans spår.
Det ser man ut att få. Fastighetsägarna öppnar för flera åtgärder för att hjälpa utsatta delar av handeln.

Delar av handeln har krävt sänkta hyror i en situation där kunderna försvunnit och vi ska hålla oss för oss själva för att minska smittspridningen.
Under måndagen höll Fastighetsägarna ett möte med de stora fastighetsbolagen för att se vilka åtgärder man kan och bör vidta.

Man ger nu klartecken för flera åtgärder som ska lätta på trycket för handelns företag.
Förskottsbetalning för hyra kan justeras från att gälla kvartal till att gälla månad.
Gallerior och köpcentrum kan få anpassa sina öppettider utifrån läget för att snabbt minska direkta kostnader för företagen.

Fastighetsägarna har diskuterat även andra åtgärder.
Det handlar exempelvis om hur man kan hjälpa hyresgäster i handeln vars likviditet blir extra ansträngd av coronaepidemin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil