Paulig och Lantmännen skapar nytt samarbete

Paulig och Lantmännen skapar nytt samarbete
Henrik Samuelsson, Paulig, och Karolina Valdemarsson, Lantmännen, är nöjda med nya samarbetet. Foto: Pressbild
Paulig och Lantmännen presenterar idag ett nytt samarbete. Det handlar om ett projekt där lantbrukare kan använda ännu mer hållbara odlingsmetoder.

Paulig och Lantmännen presenterar idag ett nytt samarbete. Det handlar om ett projekt där lantbrukare kan använda ännu mer hållbara odlingsmetoder.

Nu presenterar livsmedelsföretaget Paulig och lantbrukskooperativet Lantmännen ett nytt samarbete där svenska lantbrukare kommer att använda ännu mer hållbara odlingsmetoder.
Det sker inom ramen för Lantmännens program för Framtidens jordbruk – klimat & natur.

Från och med skörden 2022 kommer Lantmännen Cerealia att leverera 17 000 ton vetemjöl till Paulig som odlats enligt programmet och minskar klimatpåverkan med upp till 30 procent.
Vetemjölet kommer att användas i Pauligs fabrik i Landskrona som årligen bakar cirka 400 miljoner tortillas från Santa Maria för den nordiska och baltiska marknaden.

Samarbetet är ett stort kliv framåt för svenskt jordbruk och innebär att uppskattningsvis 20 gårdar kan ställa om cirka 2 700 hektar till än mer hållbara odlingsmetoder.

– Vi på Paulig är övertygade om att livsmedelsindustrin är en del av lösningen på klimatfrågan, och att omställningen av jordbruket är avgörande för att uppnå mer hållbara livsmedelssystem, säger Rolf Ladau som är vd för Paulig.
– Genom att arbeta tillsammans med våra partners och leverantörer i livsmedelskedjan kan vi minska våra produkters klimatpåverkan och göra mer hållbara val tillgängliga för konsumenterna, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil