150 000 komposterbara ölglas räddade F1-final

Foto Pressbild
I en av världens mest klimatovänliga sporter kunde man vid finalen åtminstone njuta av att ölglasen var i ett komposterbart material.

Final i Formel 1 i Abu Dhabi ger förstås möjlighet till invändningar både vad gäller sportswashing av diktaturer och greenwashing av länder och sporter som promotar fossila bränslen.

Men vid F1-finalen var eventets 150 000 ölglas, som ett klimathopp i det oktanhaltiga mörkret, komposterbara sådana, tillverkade av Gaia biomaterials plastersättning Biodolomer.

Helsingborgs-företagets egenutvecklade material är baserat på krita och vegetabiliska oljor vilket gör ölglasen helt komposterbara.

– Vanliga plastglas spricker lätt som alla vet. Men dessa klarar allt. Vi har trampat på dem, suttit på dem och slagit på dem med slagträ. Det blir lite skrynkliga men det är bara att veckla ut dem igen och använda en gång till, säger David Hughes som är en av dem som utvecklat produkten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil