Oatly kör elektriskt i höst

Fyra elektriska dragbilsekipade med förarhytt och i storlek 42 ton.
Havredrycksföretaget Oatly beställer fyra elektriska lastbilar som från och med i höst ska sköta transporterna mellan produktion och lager i Skåne.

Fyra elektriska dragbilsekipade med förarhytt och i storlek 42 ton. Så ser beställningen från Oatly ut och den beställningen lämnar man hos Einride. Efter leverans, enligt plan i oktober, ska de fyra fordonen sköta transporterna mellan produktionen i Landskrona och Oatlys lager i Helsingborg.

Oatlys lösning liknar den som vi skrev om nyligen kring Lidls nya varant av elektrisk distributionsbil i Stockholm men handlar om större fordon. Logistiken hos Oatly bygger på att en bil är på laddning och tre igång kontinuerligt.

Bilarna klarar 120 km på en laddning och ska normalt köra 250 km per bil och dygn enligt Oatlys plan.
Liksom i fallet Lidl kommer själva fordonet från nederländska Daf och i samma land står elbilsspecialisten Emoss för elmotorerna medan Einride utvecklat teknik och programvara.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil