Oatly kör elektriskt i höst

Fyra elektriska dragbilsekipade med förarhytt och i storlek 42 ton.
Havredrycksföretaget Oatly beställer fyra elektriska lastbilar som från och med i höst ska sköta transporterna mellan produktion och lager i Skåne.

Fyra elektriska dragbilsekipade med förarhytt och i storlek 42 ton. Så ser beställningen från Oatly ut och den beställningen lämnar man hos Einride. Efter leverans, enligt plan i oktober, ska de fyra fordonen sköta transporterna mellan produktionen i Landskrona och Oatlys lager i Helsingborg.

Oatlys lösning liknar den som vi skrev om nyligen kring Lidls nya varant av elektrisk distributionsbil i Stockholm men handlar om större fordon. Logistiken hos Oatly bygger på att en bil är på laddning och tre igång kontinuerligt.

Bilarna klarar 120 km på en laddning och ska normalt köra 250 km per bil och dygn enligt Oatlys plan.
Liksom i fallet Lidl kommer själva fordonet från nederländska Daf och i samma land står elbilsspecialisten Emoss för elmotorerna medan Einride utvecklat teknik och programvara.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil