Lämnar Coop för info

Coops varumärkeschef Pia Carlsson Thörnqvist lämnar | Foto av Roland Magnusson
Coops varumärkeschef Pia Carlsson Thörnqvist lämnar för att istället bli kommunikationschef inom fackligt avtalade försäkringar i ett nytt bolag.

Vid årsskiftet lanserar LO, PTK och Svenskt näringsliv tillsammans den nya satsningen Informationsbolaget.
Bolagets primära uppgift är att sprida information om fackligt avtalade försäkringar.

Arbetsmarknadsparterna kom sommaren 2019 överens om att starta det gemensamma bolaget och har sedan byggt upp det.
Nu har man gjort sin första publika rekryteringen genom att anställa Pia Carlsson Thörnqvist som kommunikationschef.

Pia Carlsson Thörnqvist har tidigare varit varumärkes- och organisationschef på Coop men ska nu bli en av nyckelfigurerna i Informationsbolaget.
– Jag ser fram emot att Pia Carlsson Thörnqvist kommer till oss. Ett framgångsrikt kommunikationsarbete är en av nycklarna till att Informationsbolaget ska lyckas med sitt uppdrag, säger Niklas Hjert som jobbar som vd för Informationsbolaget.

– Pia har en bred bakgrund inom kommunikation och marknad och jag ser att hon med den erfarenhet och kompetens hon har från både arbetsliv och idrottsvärlden kommer att ha mycket att bidra med i vårt arbete framåt.

Pia Carlsson har, förutom jobbet hos Coop, även arbetat som marknadsdirektör och chef hos Folksam respektive KPA pension. Kopplingen till idrottsvärlden har hon som tidigare landslagsspelare i handboll.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil