28 cityorganisationer vill se starkare stöd

28 cityorganisationer vill se starkare stöd
Foto:Ann-Christine Eliasson/ Mostphotos
I ett öppet brev till regeringen kritiserar företrädare för 28 city- och stadskärnor regeringen för att agera för långsamt och vara för sena med stöd.

I ett öppet brev till regeringen kritiserar företrädare för 28 city- och stadskärnor regeringen för att agera för långsamt och vara för sena med stöd.

”När ska regeringen inse det orimliga i sitt agerande”, är rubriken på ett öppet brev 28 vd:ar och centrumutvecklare skrivit om de, som de anser, vaga, hastiga och tolkningsfria regler som kommit under pandemin.

De har fått förödande konsekvenser för restaurang och handel, svenska centrum förlorar sin attraktivitet och staten har varit sen och tveksam när det gäller att betala ut stöd och till rätt företag, anser centrumledarna.

– De utlovade stöden dröjer och redan ansträngda företagsekonomier övergår i omedelbar kris. Att läsa ett uttalande från statsministern om att regeringen inte är främmande för ytterligare stöd ”om man skulle upptäcka ett behov” tyder på en osedvanligt dålig förståelse för verkligheten. Hör du oss inte, undrar de 28 i en direkt fråga till statsminister Stefan Löfven.

De menar att regeringens agerande är att skjuta kostnaderna framför sig. Nu ser undertecknarna en bild av utvecklingen där stadskärnor utarmas och både företag, butiker och jobb försvinner definitivt.

– Det är i så fall falsk matematik. Förutom alla förlorade arbetstillfällen så kommer även fastighetsmarknaden att påverkas när många lokaler gapar tomma. I våra städer är fastighetsägarna tillsammans med kommunerna en stark motor i att utveckla staden till en plats där människor vill bo, verka och vistas i och som dessutom lockar besökare från när och fjärran, konstaterar centrumledarna.

– Med en lägre fastighetsvärdering grundad på lägre hyresintäkter kommer de ekonomiska bidragen till fortsatt platsutveckling att minska, investeringar uteblir och städerna förlorar på sikt sin attraktivitet, tillägger de 28 undertecknarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil