Får stöd av Willys och Karma

I sviterna av corona-krisen har många skolor haft stängt vilket lett till att många barn hamnat i socioekonomisk utsatthet.
Nu startar Rädda barnen matutdelning i större skala till barn och unga på 15 platser i landet och gör det, bland annat, med stöd av Willys och Karma.

I sviterna av corona-krisen stängde många skolor. Dessutom har det varit många barn som inte har gått till öppna skolor för att inte smitta äldre familjemedlemmar som de bor med. Det har inneburit att många barn i socioekonomisk utsatthet mist en av sina stora källor till matintag, förklarar Rädda barnen i en pressrelease.
Att inte ha tillgång till skolmat i kombination med förlorade jobb, ökad sjukfrånvaro, har lett till en ännu mer ansträngd ekonomisk situation och oro hos många, konstaterar organisationen.

Under våren har man därför genomfört matutdelning till barn, unga och familjer på utlämningsställen i Järva, Malmö och Göteborg.
Denna vecka startar en större satsning på 15 olika platser över hela landet. Förutom mat ingår en värdecheck på 500 kr från Willys vid en eller två olika tidpunkter under sommaren.
Värdecheckarna finansieras av livsmedelskedjan Willys och av insamlade medel från matsvinnsappen Karma.

– Tack vare initiativen från Karma och Willys behöver många familjer inte hoppa över ett mål mat och får chansen till ett tillräckligt matintag. Insatsen gör stor skillnad i det akuta skedet, men i ett längre perspektiv arbetar Rädda barnen för att alla familjer ska har råd att kunna köpa sin mat själva, berättar Helena Thybell, generalsekreterare Rädda Barnen.
På varje utlämningsställe kommer det att dokumenteras hur många och vilka familjer som får ta del av responsen. Initiativet kommer att utvärderas i efter hand.

– Det är fantastiskt att vi genom insamlingen “Karma Lemon Challenge” gör stor skillnad och via detta samarbete kan stötta de barn, unga och familjer som befinner sig i utsatthet, och som i samband med coronakrisen blivit än mer sårbara, säger Elsa Bernadotte, medgrundare hos Karma.
– Det är en pressad situation för många och vi är glada över att kunna hjälpa till, säger Thomas Evertsson, vd för Willys.

Aktiviteten sker i dessa städer eller områden
Söderhamn, Järva/Stockholm, Luleå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Timrå, Rosengård/Malmö, Burlöv, Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta, Biskopsgården/Göteborg, Vänersborg och Karlstad

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil