Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Får stöd av Willys och Karma

I sviterna av corona-krisen har många skolor haft stängt vilket lett till att många barn hamnat i socioekonomisk utsatthet.
Nu startar Rädda barnen matutdelning i större skala till barn och unga på 15 platser i landet och gör det, bland annat, med stöd av Willys och Karma.

I sviterna av corona-krisen stängde många skolor. Dessutom har det varit många barn som inte har gått till öppna skolor för att inte smitta äldre familjemedlemmar som de bor med. Det har inneburit att många barn i socioekonomisk utsatthet mist en av sina stora källor till matintag, förklarar Rädda barnen i en pressrelease.
Att inte ha tillgång till skolmat i kombination med förlorade jobb, ökad sjukfrånvaro, har lett till en ännu mer ansträngd ekonomisk situation och oro hos många, konstaterar organisationen.

Under våren har man därför genomfört matutdelning till barn, unga och familjer på utlämningsställen i Järva, Malmö och Göteborg.
Denna vecka startar en större satsning på 15 olika platser över hela landet. Förutom mat ingår en värdecheck på 500 kr från Willys vid en eller två olika tidpunkter under sommaren.
Värdecheckarna finansieras av livsmedelskedjan Willys och av insamlade medel från matsvinnsappen Karma.

– Tack vare initiativen från Karma och Willys behöver många familjer inte hoppa över ett mål mat och får chansen till ett tillräckligt matintag. Insatsen gör stor skillnad i det akuta skedet, men i ett längre perspektiv arbetar Rädda barnen för att alla familjer ska har råd att kunna köpa sin mat själva, berättar Helena Thybell, generalsekreterare Rädda Barnen.
På varje utlämningsställe kommer det att dokumenteras hur många och vilka familjer som får ta del av responsen. Initiativet kommer att utvärderas i efter hand.

– Det är fantastiskt att vi genom insamlingen “Karma Lemon Challenge” gör stor skillnad och via detta samarbete kan stötta de barn, unga och familjer som befinner sig i utsatthet, och som i samband med coronakrisen blivit än mer sårbara, säger Elsa Bernadotte, medgrundare hos Karma.
– Det är en pressad situation för många och vi är glada över att kunna hjälpa till, säger Thomas Evertsson, vd för Willys.

Aktiviteten sker i dessa städer eller områden
Söderhamn, Järva/Stockholm, Luleå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Timrå, Rosengård/Malmö, Burlöv, Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta, Biskopsgården/Göteborg, Vänersborg och Karlstad

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.