Får stöd av Willys och Karma

I sviterna av corona-krisen har många skolor haft stängt vilket lett till att många barn hamnat i socioekonomisk utsatthet.
Nu startar Rädda barnen matutdelning i större skala till barn och unga på 15 platser i landet och gör det, bland annat, med stöd av Willys och Karma.

I sviterna av corona-krisen stängde många skolor. Dessutom har det varit många barn som inte har gått till öppna skolor för att inte smitta äldre familjemedlemmar som de bor med. Det har inneburit att många barn i socioekonomisk utsatthet mist en av sina stora källor till matintag, förklarar Rädda barnen i en pressrelease.
Att inte ha tillgång till skolmat i kombination med förlorade jobb, ökad sjukfrånvaro, har lett till en ännu mer ansträngd ekonomisk situation och oro hos många, konstaterar organisationen.

Under våren har man därför genomfört matutdelning till barn, unga och familjer på utlämningsställen i Järva, Malmö och Göteborg.
Denna vecka startar en större satsning på 15 olika platser över hela landet. Förutom mat ingår en värdecheck på 500 kr från Willys vid en eller två olika tidpunkter under sommaren.
Värdecheckarna finansieras av livsmedelskedjan Willys och av insamlade medel från matsvinnsappen Karma.

– Tack vare initiativen från Karma och Willys behöver många familjer inte hoppa över ett mål mat och får chansen till ett tillräckligt matintag. Insatsen gör stor skillnad i det akuta skedet, men i ett längre perspektiv arbetar Rädda barnen för att alla familjer ska har råd att kunna köpa sin mat själva, berättar Helena Thybell, generalsekreterare Rädda Barnen.
På varje utlämningsställe kommer det att dokumenteras hur många och vilka familjer som får ta del av responsen. Initiativet kommer att utvärderas i efter hand.

– Det är fantastiskt att vi genom insamlingen “Karma Lemon Challenge” gör stor skillnad och via detta samarbete kan stötta de barn, unga och familjer som befinner sig i utsatthet, och som i samband med coronakrisen blivit än mer sårbara, säger Elsa Bernadotte, medgrundare hos Karma.
– Det är en pressad situation för många och vi är glada över att kunna hjälpa till, säger Thomas Evertsson, vd för Willys.

Aktiviteten sker i dessa städer eller områden
Söderhamn, Järva/Stockholm, Luleå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Timrå, Rosengård/Malmö, Burlöv, Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta, Biskopsgården/Göteborg, Vänersborg och Karlstad

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil