Tio miljoner till glesbygdsapotek

I nu gällande regelverk för glesbygdsbidraget skall apoteket bl.a vara placerat mer än tjugo kilometer från ett annat apotek. | Foto av EmiliaC
Sammanlagt 31 apotek i Sverige får dela på knappt tio miljoner kr i glesbygdsbidrag medan 3 apotek har fått avslag på sina ansökningar om stöd.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har beslutat att bevilja glesbygdsbidrag till 31 apotek som får dela på nästan tio miljoner kronor för 2019. Tre apotek får avslag på sina ansökningar.
– Kunder ska kunna hämta ut läkemedel och få rådgivning även i glesbygden, säger Gunilla Rönnholm, biträdande enhetschef på TLV.

Tio apotek i Västerbottens län får tillsammans knappt tre miljoner kronor i glesbygdsbidrag. Det gör Västerbotten till det län som får mest i bidrag.
Därefter kommer Jämtlands län där sex apotek delar på knappt två miljoner kronor.

Det apotek som får högst glesbygdsbidrag är apoteket i Jörn i Västerbottens län, som får drygt en halv miljon kronor i bidrag.
Det lägsta bidraget lämnas till apoteket i Malå i som får knappt 17 000 kronor, även det i Västerbottens län.

Totalt 31 apotek i tio län får glesbygdsbidrag; utöver Västerbotten handlar det om apotek i Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten, Skåne, Västernorrland och Värmland.

Fakta/Glesbygdsbidraget
I nu gällande regelverk har regeringen ställt upp ett antal kriterier som ett apotek behöver uppfylla för att få bidrag. Apoteket ska:
* vara placerat mer än tjugo kilometer från ett annat apotek,
* ha haft försäljningsintäkter av receptförskrivna läkemedel som uppgått till mellan en och tio miljoner kronor för verksamhetsåret
* ha haft sina lokaler öppna så att konsumenter kunnat få tillgång till läkemedel under samtliga kalendermånader.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil