Tio miljoner till glesbygdsapotek

I nu gällande regelverk för glesbygdsbidraget skall apoteket bl.a vara placerat mer än tjugo kilometer från ett annat apotek. | Foto av EmiliaC
Sammanlagt 31 apotek i Sverige får dela på knappt tio miljoner kr i glesbygdsbidrag medan 3 apotek har fått avslag på sina ansökningar om stöd.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har beslutat att bevilja glesbygdsbidrag till 31 apotek som får dela på nästan tio miljoner kronor för 2019. Tre apotek får avslag på sina ansökningar.
– Kunder ska kunna hämta ut läkemedel och få rådgivning även i glesbygden, säger Gunilla Rönnholm, biträdande enhetschef på TLV.

Tio apotek i Västerbottens län får tillsammans knappt tre miljoner kronor i glesbygdsbidrag. Det gör Västerbotten till det län som får mest i bidrag.
Därefter kommer Jämtlands län där sex apotek delar på knappt två miljoner kronor.

Det apotek som får högst glesbygdsbidrag är apoteket i Jörn i Västerbottens län, som får drygt en halv miljon kronor i bidrag.
Det lägsta bidraget lämnas till apoteket i Malå i som får knappt 17 000 kronor, även det i Västerbottens län.

Totalt 31 apotek i tio län får glesbygdsbidrag; utöver Västerbotten handlar det om apotek i Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten, Skåne, Västernorrland och Värmland.

Fakta/Glesbygdsbidraget
I nu gällande regelverk har regeringen ställt upp ett antal kriterier som ett apotek behöver uppfylla för att få bidrag. Apoteket ska:
* vara placerat mer än tjugo kilometer från ett annat apotek,
* ha haft försäljningsintäkter av receptförskrivna läkemedel som uppgått till mellan en och tio miljoner kronor för verksamhetsåret
* ha haft sina lokaler öppna så att konsumenter kunnat få tillgång till läkemedel under samtliga kalendermånader.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil