Espresso House och Grönska ihop

Grönt från Grönska – ett nytt samarbete när Espresso House och Grönska hittar synergier inför sommaren. | Foto: Pressbild
I samband med att årets sommarmeny presenteras lanserar Espresso House ett samarbete med foodtech-bolaget Grönska som arbetar med vertikalodlingar.

Lagom till lanseringen av årets sommarmeny inleder Espresso House ett samarbete med foodtech-bolaget Grönska som utvecklar teknik för vertikal odling och som Butikstrender tidigare presenterat.
Samarbetet är ett led i Espresso House expansiva hållbarhetsarbete där målet bland annat är att öka andelen närproducerat och vegetariskt på menyn.

2020 har Espresso House som mål att 50 procent av menyn ska vara växtbaserad.

Grönska är ett ungt svenskt foodtech-bolag som producerar och säljer grönsaker och örter som odlats i vertikala hyllsystem. Vertikal odling möjliggör för produktion inomhus i urban miljö året runt – ett hållbart alternativ till importerade grönsaker och örter.

Samtliga 262 Espresso House-enheter i landet kommer att sälja sommarens svalkande isteer med mynta från Grönska.
– Vi tittar kontinuerligt på hur vi kan utveckla erbjudandet och hållbarhet är en viktig pusselbit i det. Med Grönska får vi en partner som delar vår passion för miljön och som gör det möjligt för oss att servera närodlat, säger Pontus Wretman från Espresso House.

– Det är så kul att ett större företag väljer att samarbeta med ungt och innovativt bolag som Grönska, och att tillsammans ta ställning i hållbarhets- och klimatfrågan. Vi ser fram emot vårt samarbete med Espresso House och en sommar med friska isteer, säger Grönskas Natalie de Brun.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil