Tar all ekologisk råg från samma lantbruk

Tar all ekologisk råg från samma lantbruk
Leksands knäckebröd blir alltmer dalanära med ekologiskråg från lantbruket Dala Sörby. Foto: Pressbild Leksands knäckebröd
Leksands knäckebröd tar framgent all ekologisk råg från ett och samma lantbruk, närbelägna Dala Sörby i Hedemora-trakten, bara några mil bort.

Leksands knäckebröd tar framgent all ekologisk råg från ett och samma lantbruk, närbelägna Dala Sörby i Hedemora-trakten, bara några mil bort.

Leksands knäckebröd blir än mer dalanära, konstaterar företaget sedan samarbetsavtal slutits med lantbruket Dala Sörby som kommer odla all ekologisk råg för Leksands.
Först ut att innehålla 100 procent råg från åkrarna utanför Hedemora, mindre än tio mil från bageriet, är det ekologiska trekantsknäcket, berättar man.

Daniel och Gustaf, utan efternamn i Leksands pressrelease, är de som driver det ekologiska lantbruket Dala Sörby tillsammans med sina familjer. 2017 ställdes verksamheten om till ekologisk odling för en mer hållbar produktion och är nu leverantör av all råg till Leksands ekologiska knäcke. Förutom en gemensam kärlek till Dalarna har Daniels och Gustafs verksamhet andra likheter med Leksands. Familjedrivna företag och ett stort fokus på hållbarhet, påpekar Leksands knäckebröd. – Att utveckla vårt samarbete och bli leverantör av all ekologisk råg känns otroligt kul. Sedan vi började arbeta med Leksands 2004 har vi märkt att vår gemensamma passion för kvalitet och närproducerade smaker är en vinnare, säger Daniel och Gustaf, ägare av Dala Sörby växt AB.

– Redan 2017 när Gustaf och Daniel valde att ställa om till ekologiskt lantbruk föddes idén om att i framtiden ha en och samma leverantör av ekologisk råg. Att det nu är klart, helt enligt plan, tyder på ett gott samarbete, påpekar Leksands knäckebröds marknadschef Annika Sund.
– Men även för att Dala Sörbys råg ger ett väldigt gott knäckebröd. Ytterligare ett plus i kanten är att det ligger mindre än tio mil bort vilket gör att våra knäckebröd blir än mer närproducerade, tillägger Sund.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil