Splitgrid lanserar nytt affärsområde

Splitgrid lanserar nytt affärsområde
Splitgrids vd Jonas Forsman presenterar ett nytt och breddat kunderbjudande. Foto: Pressbild Splitgrid
Fintechbolaget Splitgrid breddar sitt erbjudande och ger nu butiker möjlighet att betala via en fakturalösning vilket ger möjligheter för en större marknad.

Fintechbolaget Splitgrid breddar sitt erbjudande och ger nu butiker möjlighet att betala via en fakturalösning vilket ger möjligheter för en större marknad.

Örebro-baserade Splitgrid breddar alltså sin verksamhet och sitt utbud genom den nya kategorin.
– Med den här utvecklingen kommer Splitgrid gå från att vara starkt förknippad med kommissionshandel, till att ta hand om hela betalflödet från butik till leverantör. Det spelar ingen roll vilken affärsmodell man har i botten, säger Jonas Forsman, en av två grundare av Splitgrid.
– Vårt mål är att öka försäljningen för alla som använder tjänsten.

Företaget har tidigare fokuserat på kommissionshandel, där en leverantör ställt upp sina varor i butik och betalat efter hur försäljningen går. Nu erbjuder man en lösning som gör det möjligt att enklare lägga in sina fakturor i systemet och på det sättet jobba med en mer traditionell fakturalösning, en metod som är vanlig i Sverige idag.

Kortfattat innebär den nya funktionen att leverantörer kan låta sina varor finnas i butiker utan att butikerna köper dem, eller att en faktura med längre löptid delbetalas under tiden.
Splitgrids fakturalösning innebär att leverantören dagligen får delbetalt under kredittiden.

Om det är en faktura med 60 dagars betalningstid, betalar butiken 1/60-del per dag tills dess att fakturan är betald.
Det gör att leverantören kraftigt minskar sin risk att få betalt och slipper skicka påminnelser. Splitgrids lösning gör det möjligt att erbjuda olika kredittider på fakturor.

– Butiken kan såklart på egen förhandla till sig 60-dagarsfaktura utan att ta med vårt företag, men för leverantören är det problematiskt att ta betalt, därför jobbar man helst inte med långa kredittider. Som leverantör använder man sig av olika typer av försäkring, som garanterar betalning av faktura. Den typen av försäkringar är svåra att få till, eftersom de flesta butiker är icke-försäkringsbara, säger Jonas Forsman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nykomling blev årets uppfödare

När Kronfågel korade Årets uppfödare 2022 hamnade priset hos Anette och Per Henningsson på Backa gård, uppfödare sedan fyra år.

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil