Splitgrid lanserar nytt affärsområde

Splitgrid lanserar nytt affärsområde
Splitgrids vd Jonas Forsman presenterar ett nytt och breddat kunderbjudande. Foto: Pressbild Splitgrid
Fintechbolaget Splitgrid breddar sitt erbjudande och ger nu butiker möjlighet att betala via en fakturalösning vilket ger möjligheter för en större marknad.

Fintechbolaget Splitgrid breddar sitt erbjudande och ger nu butiker möjlighet att betala via en fakturalösning vilket ger möjligheter för en större marknad.

Örebro-baserade Splitgrid breddar alltså sin verksamhet och sitt utbud genom den nya kategorin.
– Med den här utvecklingen kommer Splitgrid gå från att vara starkt förknippad med kommissionshandel, till att ta hand om hela betalflödet från butik till leverantör. Det spelar ingen roll vilken affärsmodell man har i botten, säger Jonas Forsman, en av två grundare av Splitgrid.
– Vårt mål är att öka försäljningen för alla som använder tjänsten.

Företaget har tidigare fokuserat på kommissionshandel, där en leverantör ställt upp sina varor i butik och betalat efter hur försäljningen går. Nu erbjuder man en lösning som gör det möjligt att enklare lägga in sina fakturor i systemet och på det sättet jobba med en mer traditionell fakturalösning, en metod som är vanlig i Sverige idag.

Kortfattat innebär den nya funktionen att leverantörer kan låta sina varor finnas i butiker utan att butikerna köper dem, eller att en faktura med längre löptid delbetalas under tiden.
Splitgrids fakturalösning innebär att leverantören dagligen får delbetalt under kredittiden.

Om det är en faktura med 60 dagars betalningstid, betalar butiken 1/60-del per dag tills dess att fakturan är betald.
Det gör att leverantören kraftigt minskar sin risk att få betalt och slipper skicka påminnelser. Splitgrids lösning gör det möjligt att erbjuda olika kredittider på fakturor.

– Butiken kan såklart på egen förhandla till sig 60-dagarsfaktura utan att ta med vårt företag, men för leverantören är det problematiskt att ta betalt, därför jobbar man helst inte med långa kredittider. Som leverantör använder man sig av olika typer av försäkring, som garanterar betalning av faktura. Den typen av försäkringar är svåra att få till, eftersom de flesta butiker är icke-försäkringsbara, säger Jonas Forsman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil