Öppnar online för riskgrupper

På måndag lanserar Mat.se sin nya onlinebutik där man riktar sig mot Corona-riskgrupper. | Foto: Pressbild
På måndag lanserar Mat.se sin nya onlinebutik där man tagit fram erbjudanden riktade speciellt till personer i Corona-riskgrupper i tre specialkassar.

Måndag 30 mars öppnar Mat.se sin onlinebutik där man tagit fram erbjudanden specifikt för människor i riskgrupper i Corona-smittans spår.
Där ska man sälja tre olika färdigpackade måltids- och hygienkassar med hemleverans nästföljande vardag. Ambitionen är att kunna hjälpa så många som möjligt i aktuella riskgrupper. Till att börja med ska man leverera 500 beställningar per vecka i Stockholm och Göteborg.

– Det här är ett erbjudande som är till för de personer som tillhör någon av de riskgrupper som riskerar drabbas allra värst av Coronaviruset. Man kan se det som en digital jourbutik där man får tillgång till snabb leverans av basvaror som räcker för en person under en veckas tid, säger Mat.ses verksamhetschef Ludvig Anderberg.

Onlinebutiken lanseras initialt via och tillsammans med intresseorganisationer som exempelvis Bröstcancerförbundet, vars medlemmar har sjukdomar och diagnoser som gör dem särskilt utsatta.

Butiken erbjuder inledningsvis två olika matkassar med skafferivaror som räcker till både frukost, lunch och middag under en vecka för en person – en standardkasse och en vegokasse. Man kan även beställa en hygienkasse med basprodukter för personlig hygien och rengöring.

– Med en högt belastad e-handel har behovet av att kunna säkra hemleveranser till riskgrupper varit högt. Vi behövde hitta en lösning som både gick att få igång snabbt och som kompletterade den vanliga e-handelslogistiken. Det känns väldigt bra att nu kunna hjälpa särskilt utsatta riskgrupper och äldre. Nu testar vi det här för att se om det är en tjänst som uppskattas, och om så är fallet kommer vi att försöka skruva upp kapaciteten ytterligare, säger Carl Stenbeck, chef för affärsutveckling hos Axfood.

Butiken öppnar under av helgen för att kunna göra första hemleverans måndagen den 30 mars, och just nu tas kontakter med organisationer vars medlemmar initialt kan börja använda butiken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil