Agtira i nytt avtal värt 80 miljoner kr

Foto Pressbild, Agtira.
Agtira, som levererar odlingssystem, har tecknat ett avtal om att leverera gurkor till livsmedelskoncernen Greenfood, ett avtal värt 80 miljoner kr.

Agtira levererar, bland annat, odlingssystem åt livsmedelsindustrin. Nu har man tecknat ett avtal med livsmedelskoncernen Greenfood om att leverera gurkor från den odlingsanläggning på 3 000 kvadratmeter man ska bygga i anslutning till Ica Maxi i Haninge.

För Agtira är det nya avtalet värt 80 miljoner kr under en tioårsperiod, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
I våras skrev Agtira och Greenfood ett ramavtal om att de närmaste åren etablera ett tiotal stora odlingssystem på olika platser i Sverige.

Den första stadsodlingen är den som nu uppförs vid Ica Maxi Haninge. 
Avtalet med Ica Maxi presenterades i juli och beräknas vara värt 40 miljoner kr för Agtiras del.

Med det nu presenterade avtalet handlar det totalt om en omsättning på 120 miljoner kr för Agtira som när avtalet presenteras har ett börsvärde på 237 miljoner kr och Lars Göran Bäckvall som största ägare med 19,8 procent av kapitalet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil