Nu försvinner ännu en corona-restriktion

Nu försvinner ännu en corona-restriktion
Foto: Mostphotos
Torsdag 15 juli blir ännu en milstolpe när det gäller corona och avvecklingen av restriktioner då gränsen för antalet kunder i butik försvinner.

Torsdag 15 juli blir ännu en milstolpe när det gäller corona och avvecklingen av restriktioner då gränsen för antalet kunder i butik försvinner.

Regleringen gällande antalet kunder per kvadratmeter i butik och på handelsplatser försvinner alltså från och med denna torsdag.
Faran är inte över men ansvaret läggs på handeln och de som driver affärsverksamheterna.

– Fortsatt har verksamheterna ett ansvar att se till att trängsel inte uppstår, sade näringsminister Ibrahim Baylan (s) när han presenterade avvecklingen av restriktionen.
Utvecklingen går åt rätt håll, konstaterar regeringen och näringsministern.
– Smittspridningen och belastningen på sjukvården sjunker. Två tredjedelar av alla vuxna har fått minst en dos vaccin.

Det är bakgrunden till att man anser sig kunna följa planen för i vilken takt restriktionerna i samhället ska tas bort och nu gå vidare 15 juli med att ta bort exempelvis begränsningen i antal kunder i butik.

– Jag vet att det är efterlängtat efter mina diskussioner med näringslivet och inte minst med Svensk handel, säger Ibrahim Baylan. 
Från och med 15 juli sker fler förändringar, bland annat att tillträde till allmän plats blir obegränsat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil