Nu försvinner ännu en corona-restriktion

Nu försvinner ännu en corona-restriktion
Foto: Mostphotos
Torsdag 15 juli blir ännu en milstolpe när det gäller corona och avvecklingen av restriktioner då gränsen för antalet kunder i butik försvinner.

Torsdag 15 juli blir ännu en milstolpe när det gäller corona och avvecklingen av restriktioner då gränsen för antalet kunder i butik försvinner.

Regleringen gällande antalet kunder per kvadratmeter i butik och på handelsplatser försvinner alltså från och med denna torsdag.
Faran är inte över men ansvaret läggs på handeln och de som driver affärsverksamheterna.

– Fortsatt har verksamheterna ett ansvar att se till att trängsel inte uppstår, sade näringsminister Ibrahim Baylan (s) när han presenterade avvecklingen av restriktionen.
Utvecklingen går åt rätt håll, konstaterar regeringen och näringsministern.
– Smittspridningen och belastningen på sjukvården sjunker. Två tredjedelar av alla vuxna har fått minst en dos vaccin.

Det är bakgrunden till att man anser sig kunna följa planen för i vilken takt restriktionerna i samhället ska tas bort och nu gå vidare 15 juli med att ta bort exempelvis begränsningen i antal kunder i butik.

– Jag vet att det är efterlängtat efter mina diskussioner med näringslivet och inte minst med Svensk handel, säger Ibrahim Baylan. 
Från och med 15 juli sker fler förändringar, bland annat att tillträde till allmän plats blir obegränsat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil