Kronfågel minskar sitt klimatavtryck kraftigt

Kronfågel minskar sitt klimatavtryck kraftigt
Gratäng med mindre avtryck – Kronfågel minskar sina utsläpp i hela värdekedjan. Foto: Pressbild Kronfågel
Kronfågel meddelar att man minskat sin klimatpåverkan i transporterna med 85 procent sedan man bytte till förnybart och fossilfritt bränsle.

Kronfågel meddelar att man minskat sin klimatpåverkan i transporterna med 85 procent sedan man bytte till förnybart och fossilfritt bränsle.

Kronfågel vill göra gott för planeten och minska utsläppen i hela värdekedjan, skriver företaget i en pressrelease där man säger att man är ”oerhört glada över att ha minskat vår transportpåverkan med 85 procent sedan skiftet till förnybart och fossilfritt bränsle för både in- och distributionstransporter”.

Skiftet gör att man minskar koldioxidutsläppen med 3 300 ton per år, kvantifierar Kronfågel i pressreleasen.
Det är i enlighet med DLF:s transportinitiativ som Kronfågel är ett av de företag som skrivit på, påpekar man.

– Vi arbetar fokuserat med hållbarhet i omtanke om människorna, kycklingarna och planeten. En stor del av vårt hållbarhetsarbete handlar om hur vi kan minska våra koldioxidutsläpp i hela värdekedjan och då är transporterna ett mycket viktigt område, konstaterar Kronfågels vd Mats Hedlund.
– Distribution av dagligvaror generar många transporter varje dag och det är självklart för oss att vi, tillsammans med våra samarbetspartners, ska verka för en övergång till förnybara och fossilfria drivmedel, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil