Ätbart skydd kan ersätta plast

Foto MostPhotos
En växtbaserad skyddsbarriär kan ersätta plastfilm på gurkor. Innovationen kommer från foodtech-startupen Saveggy i Lund.

Under ett par år har Saveggy utvecklat en livsmedelsgodkänd, växtbaserad och ätbar  coating som gurkor doppas i eller som sprejas över grönsaker.

Detta ska sedan ersätta plasten som idag skyddar inte minst gurkor. Inför en större lansering ska nu Saveggy testa produkter mer intensivt i samarbete med producentorganisationen Odlarna.

Vad skyddsbarriären exakt innehåller är ännu inte klart men både Ica och Lidl har visat intresse för innovationen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil