Ny vd för hårdsatsande mjölkdrycks-företag

Ny vd för hårdsatsande mjölkdrycks-företag
Sara Berger. Foto: Sproud
Malmö-baserade Sproud utmanar med en ny, ärtproteinbaserad mjölkdryck och får nu en ny vd i Sara Berger, idag vd för Sydgrönt i Helsingborg.

Malmö-baserade Sproud utmanar med en ny, ärtproteinbaserad mjölkdryck och får nu en ny vd i Sara Berger, idag vd för Sydgrönt i Helsingborg.

Sara Berger har i fyra år varit vd för Sydgrönt, den ekonomiska förening som är en av landets största leverantörer av svensk frukt och grönsaker.
Man har ett 90-tal sydsvenska odlare som ägare och sitt säte i Helsingborg men driver även verksamhet på Foodhills i Bjuv.

Nu väljer Sara Berger att lämna och i augusti ta över som vd för Sproud, utmanaren från Malmö som lanserat och tillverkar en ärtproteinbaserad mjölkdryck.
– Sproud ska skala upp sin verksamhet och ta en del av den plantbaserade mejerimarknaden världen över. Jag ska leda den expansionen och utvecklingen, säger Sara Berger till sydsvenskan.se.

Ny vd och efterträdare till Sara Berger hos Sydgrönt blir Anna Törnebrant som arbetat inom livsmedelsbranschen sedan 2007.
Royal Canin och Mars Inc har varit hennes tidigare arbetsgivare och Törnebrant är i grunden civilingenjör.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil