Ny vd för hårdsatsande mjölkdrycks-företag

Ny vd för hårdsatsande mjölkdrycks-företag
Sara Berger. Foto: Sproud
Malmö-baserade Sproud utmanar med en ny, ärtproteinbaserad mjölkdryck och får nu en ny vd i Sara Berger, idag vd för Sydgrönt i Helsingborg.

Malmö-baserade Sproud utmanar med en ny, ärtproteinbaserad mjölkdryck och får nu en ny vd i Sara Berger, idag vd för Sydgrönt i Helsingborg.

Sara Berger har i fyra år varit vd för Sydgrönt, den ekonomiska förening som är en av landets största leverantörer av svensk frukt och grönsaker.
Man har ett 90-tal sydsvenska odlare som ägare och sitt säte i Helsingborg men driver även verksamhet på Foodhills i Bjuv.

Nu väljer Sara Berger att lämna och i augusti ta över som vd för Sproud, utmanaren från Malmö som lanserat och tillverkar en ärtproteinbaserad mjölkdryck.
– Sproud ska skala upp sin verksamhet och ta en del av den plantbaserade mejerimarknaden världen över. Jag ska leda den expansionen och utvecklingen, säger Sara Berger till sydsvenskan.se.

Ny vd och efterträdare till Sara Berger hos Sydgrönt blir Anna Törnebrant som arbetat inom livsmedelsbranschen sedan 2007.
Royal Canin och Mars Inc har varit hennes tidigare arbetsgivare och Törnebrant är i grunden civilingenjör.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil