Stöttar varandra i Alingsås

Tuffa tider i Alingsås.. | Foto av Michael Erhardsson
Tuffa tider men i Vimpelns köpcentrum i Alingsås stöttar man varandra. Handlar man för 1 000 kr på Ica får man en värdecheck till de andra butikerna.

Redan i början av april togs ett initiativ i coronapandemins påföljd i Vimpelns köpcentrum i Alingsås.
Greppet? Handlar man för 1 000 kr på Ica maxi får man en värdecheck på 100 kr att använda i någon av köpcentrets andra butiker.

Resultatet har inte låtit vänta på sig.
Efter tre omgångar med kampanjen har satsningen genererat en halv miljon till butikerna och lägre ”coronaminskning” i antal besökare än snittcentrat i Sverige.

– Grundtanken med kampanjen var att hålla igång handeln, och då tog vi draghjälp av Maxi som inte har tappat speciellt mycket fart under corona, säger centrumledaren Henrik Melin till Alingsås Tidning.
– Hittills har 100-kronan inneburit en halv miljon kronor till butikerna. Det handlar om ungefär 5000 kunder som använt möjligheten, säger Henrik Melin.

När de svenska köpcentrumen i snitt under perioden mars-maj tappat 29,3 procent av sina besökare stannar tappet hos Vimpeln i Alingsås vid 12,9 procent.
– Vi har tappat en del besökare men vi är glada att vi klarat oss så bra som vi har gjort, säger Henrik Melin som inte är främmande för att köra kampanjen igen.

Butikerna i Vimpeln har kapat lite av sina öppettider under coronaperioden. Man öppnar en timme senare och stänger en timme tidigare än normalt måndag till fredag och har även reducerat helgöppet på samma sätt.
Ica maxi har dock öppet kl. 7-23 alla dagar och Apotek hjärtat 7-22.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil