Stöttar varandra i Alingsås

Tuffa tider i Alingsås.. | Foto av Michael Erhardsson
Tuffa tider men i Vimpelns köpcentrum i Alingsås stöttar man varandra. Handlar man för 1 000 kr på Ica får man en värdecheck till de andra butikerna.

Redan i början av april togs ett initiativ i coronapandemins påföljd i Vimpelns köpcentrum i Alingsås.
Greppet? Handlar man för 1 000 kr på Ica maxi får man en värdecheck på 100 kr att använda i någon av köpcentrets andra butiker.

Resultatet har inte låtit vänta på sig.
Efter tre omgångar med kampanjen har satsningen genererat en halv miljon till butikerna och lägre ”coronaminskning” i antal besökare än snittcentrat i Sverige.

– Grundtanken med kampanjen var att hålla igång handeln, och då tog vi draghjälp av Maxi som inte har tappat speciellt mycket fart under corona, säger centrumledaren Henrik Melin till Alingsås Tidning.
– Hittills har 100-kronan inneburit en halv miljon kronor till butikerna. Det handlar om ungefär 5000 kunder som använt möjligheten, säger Henrik Melin.

När de svenska köpcentrumen i snitt under perioden mars-maj tappat 29,3 procent av sina besökare stannar tappet hos Vimpeln i Alingsås vid 12,9 procent.
– Vi har tappat en del besökare men vi är glada att vi klarat oss så bra som vi har gjort, säger Henrik Melin som inte är främmande för att köra kampanjen igen.

Butikerna i Vimpeln har kapat lite av sina öppettider under coronaperioden. Man öppnar en timme senare och stänger en timme tidigare än normalt måndag till fredag och har även reducerat helgöppet på samma sätt.
Ica maxi har dock öppet kl. 7-23 alla dagar och Apotek hjärtat 7-22.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil