Stöttar varandra i Alingsås

Tuffa tider i Alingsås.. | Foto av Michael Erhardsson
Tuffa tider men i Vimpelns köpcentrum i Alingsås stöttar man varandra. Handlar man för 1 000 kr på Ica får man en värdecheck till de andra butikerna.

Redan i början av april togs ett initiativ i coronapandemins påföljd i Vimpelns köpcentrum i Alingsås.
Greppet? Handlar man för 1 000 kr på Ica maxi får man en värdecheck på 100 kr att använda i någon av köpcentrets andra butiker.

Resultatet har inte låtit vänta på sig.
Efter tre omgångar med kampanjen har satsningen genererat en halv miljon till butikerna och lägre ”coronaminskning” i antal besökare än snittcentrat i Sverige.

– Grundtanken med kampanjen var att hålla igång handeln, och då tog vi draghjälp av Maxi som inte har tappat speciellt mycket fart under corona, säger centrumledaren Henrik Melin till Alingsås Tidning.
– Hittills har 100-kronan inneburit en halv miljon kronor till butikerna. Det handlar om ungefär 5000 kunder som använt möjligheten, säger Henrik Melin.

När de svenska köpcentrumen i snitt under perioden mars-maj tappat 29,3 procent av sina besökare stannar tappet hos Vimpeln i Alingsås vid 12,9 procent.
– Vi har tappat en del besökare men vi är glada att vi klarat oss så bra som vi har gjort, säger Henrik Melin som inte är främmande för att köra kampanjen igen.

Butikerna i Vimpeln har kapat lite av sina öppettider under coronaperioden. Man öppnar en timme senare och stänger en timme tidigare än normalt måndag till fredag och har även reducerat helgöppet på samma sätt.
Ica maxi har dock öppet kl. 7-23 alla dagar och Apotek hjärtat 7-22.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil