Många vill ha svenskt kött i sina hamburgare

Många vill ha svenskt kött i sina hamburgare
Richard Bergfors. Foto: Max
Nio av tio svarande i en ny undersökning säger att de föredrar svenskt kött när de väljer mat. Undersökningen kommer från Max som serverar just det.

Nio av tio svarande i en ny undersökning säger att de föredrar svenskt kött när de väljer mat. Undersökningen kommer från Max som serverar just det.

Nio av tio svarande i en undersökning Capacent gjort i juni för Max, säger att de föredrar svenskt kött när de väljer mat.
Max påpekar i en kommentar att man är en av få rikstäckande kedjor som bara serverar svenskt nötkött, kyckling och bacon samt att märkningen ”Från Sverige” finns på alla 170 Max-restauranger i Sverige som en garant.

– För oss är det inte en fråga om att vinna poäng eller säga vårt i en debatt, vi har alltid prioriterat svenska råvaror som en del av vårt arv, säger Richard Bergfors som är koncernchef för Max Burgers.
– Genom att använda tydlig märkning hjälper vi våra gäster att ta informerade beslut, det ska inte råda några tveksamheter.

– Vi har sedan starten 1968 serverat uteslutande svenskt kött, säger Richard Bergfors. Vad det bland annat innebär för Max är en ökad kostnad på mellan 40–50 miljoner kronor per år om man jämför med motsvarande EU-råvara.
– Det ser vi som en bra investering. Vi brukar säga att burgarna från Max ska inte bara ska smaka gott, de ska ha en bra eftersmak också.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil