Många vill ha svenskt kött i sina hamburgare

Många vill ha svenskt kött i sina hamburgare
Richard Bergfors. Foto: Max
Nio av tio svarande i en ny undersökning säger att de föredrar svenskt kött när de väljer mat. Undersökningen kommer från Max som serverar just det.

Nio av tio svarande i en ny undersökning säger att de föredrar svenskt kött när de väljer mat. Undersökningen kommer från Max som serverar just det.

Nio av tio svarande i en undersökning Capacent gjort i juni för Max, säger att de föredrar svenskt kött när de väljer mat.
Max påpekar i en kommentar att man är en av få rikstäckande kedjor som bara serverar svenskt nötkött, kyckling och bacon samt att märkningen ”Från Sverige” finns på alla 170 Max-restauranger i Sverige som en garant.

– För oss är det inte en fråga om att vinna poäng eller säga vårt i en debatt, vi har alltid prioriterat svenska råvaror som en del av vårt arv, säger Richard Bergfors som är koncernchef för Max Burgers.
– Genom att använda tydlig märkning hjälper vi våra gäster att ta informerade beslut, det ska inte råda några tveksamheter.

– Vi har sedan starten 1968 serverat uteslutande svenskt kött, säger Richard Bergfors. Vad det bland annat innebär för Max är en ökad kostnad på mellan 40–50 miljoner kronor per år om man jämför med motsvarande EU-råvara.
– Det ser vi som en bra investering. Vi brukar säga att burgarna från Max ska inte bara ska smaka gott, de ska ha en bra eftersmak också.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil