Tar emot kontanter och tänker fortsätta

Tar emot kontanter och tänker fortsätta
Foto: Mostphotos
Acceptansen för kontanter är hög och en stor majoritet av svenska handlare både tar emot kontanter och har heller inga planer på att sluta göra det.

Acceptansen för kontanter är hög och en stor majoritet av svenska handlare både tar emot kontanter och har heller inga planer på att sluta göra det.

En stor majoritet av svenska handlare tar fortsatt emot kontanter och har inte heller några planer på att inom en överskådlig framtid sluta med kontanter som betalmedel.
Det visar en ny undersökning som Svensk handel har gjort och nu presenterar.

Pandemin har påverkat stora delar av samhället och kontanthanteringen är inget undantag. Färre har valt att använda kontanter som betalmedel, då allt fler valt att exempelvis blippa sina kort.
Trots att allt fler väljer bort kontantbetalning när inköp ska göras fortsätter stora delar av handeln att erbjuda möjligheten att betala med sedlar och mynt.

Inom dagligvaruhandeln accepterar 94 % av handlarna fortsatt kontanter, motsvarande siffra inom sällanköpshandeln är 84 %.
Sammanvägt svarar 87 % av handlarna att de fortsatt accepterar kontanter.

– Det är viktigt att komma ihåg att möjligheten till att betala kontant fortsatt är viktig för stora grupper inom samhället. Handlare tar ansvar för att hantera kontanter när stora delar av samhället monterar ner kontanthanteringen, säger Bengt Nilervall, expert inom betalfrågor hos Svensk handel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil