De får coronavardagen att fungera

Anna-Lena Olsson driver ”Lilla garnverkstan” för garn, sybehör och hobby i Sunne. | Foto: Sunne kommun
Kreativitet, anpassning och dag-för-dag-tänkande. Så får handlarna i Sunne coronaperiodens vardag att fungera inom butik och handel.

Det är Sunne kommun som undersökt hur handlare och butiksägare i värmländska Sunne får vardagen att fungera under coronapandemin.
Man konstaterar i en pressrelease att med kreativitet och anpassningar lyckas de ganska väl, efter en tvärnit i början av perioden.

– Det har gått bättre än vi först befarade. Sunneborna är otroligt stöttande och lokallojala. Det är vi så tacksamma för, säger Anna Stiernelöf Savela som driver klädbutiken Entré i Sunne och hänvisar till att man exempelvis har fler värmlänningar på besök än tidigare.
– Så trots att de ”vanliga” turisterna inte kommit, har vi inte tappat så mycket försäljning som vi först befarade. Förhoppningsvis kan det här gynna oss året runt. Vi har en rymlig butik, där folk inte behöver gå på varandra. Det är extra värdefullt just nu.

Carina Swensån driver butiken Carinas Klo & Klös i Sunne, sedan tre år och säger att hennes första reaktion på pandemin var att hon blev rädd.
– Jag funderade på hur jag skulle göra och ville varken stänga eller dra ner på öppettider. Jag jobbar ensam och har tagit dag för dag. Det visar sig inte ha blivit så stor skillnad. Människor har fått mer tid för sina djur och behöver fortfarande produkter till dem. Jag känner mig trygg inför hösten och tror inte att det blir värre.

– Första veckan blev det tvärdött. Sedan har det gått över förväntan. Många har fått mer tid att ägna sig åt handarbete och pyssel, vilket gynnat oss, säger Anna-Lena Olsson som driver ”Lilla garnverkstan” och dessutom har en webbshop.
– Hösten är vår tid, så jag känner mig lugn och tror att det ska fortsätta att gå bra. Webbshopen ger oss viktig merförsäljning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil