De köper hela Åhléns-kedjan

Ayad Al-Saffar majoritetsägare Axcent of Scandinavia AB | Foto Pressbild
Efter 34 år som ägare säljer nu Axel Johnson Åhléns med 47 varuhus, en outletkedja och Designtorget till en ny ägarkonstellation.

Det är en ägarkonstellation med Ayad Al Saffar som nu köper Åhléns av Axel Johnson.
Han köper Åhléns via Axcent of Scandinavia AB där Al Saffar är vd och majoritetsägare och där Ur & Penn sedan tidigare finns som helägt bolag.

I den nya ägarkonstellationen finns även Torsten Jansson och Göran Härstedt vilka via Härstedt och Jansson invest AB går in som passiva finansiella minoritetsinvesterare.

– Jag är mycket glad och stolt över att få chansen att driva Åhléns fortsatta utveckling framåt. Det är ett av Sveriges äldsta och finaste varumärken som alltjämt har nästintill 100-procentig varumärkeskännedom och en unik relation till lojala kunder runtom i Sverige, säger Ayad Al Saffar i en pressrelease. 

– Detaljhandel i butik kommer även fortsättningsvis ha en given position i sällanköpshandeln, och Åhléns kommer att ha en viktig plats i den marknaden, tillägger Al Saffar.

– Som engagerad ägare och ledare vill jag göra Åhléns varuhus till en plats dit kunder kommer inte bara för att handla, utan också för en upplevelse och mötesplats utöver det vanliga. Vi ser stor potential i att fortsätta satsa på Åhléns-varuhusen och att samtidigt utveckla Åhléns närvaro på nätet, fortsätter Ayad Al Saffar. 

Axel Johnson har ägt Åhléns i 34 år. Förutom 47 varuhus ingår en outletkedja samt Designtorget i bolaget. 
Affären väntas bli klar i augusti, under förutsättning att relevanta myndigheter säger ja. Hur mycket de nya ägarna får betala för Åhléns framgår inte av pressmeddelandet. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil